Как тренира първият частен турист за пътуването си около Луната?

Как тренира първият частен турист за пътуването си около Луната? | StandartNews.com

Дали японският милиардер Юсаку Маедзава ще е подготвен за пътуването си около Луната, планирано за 2023 г. „Няма проблеми", казва той, предвиждайки не много трудни тренировки, които ще прави след 6-часовия си работен ден.

Основателят на частната американска космическа компания „Спейс Екс" Илон Мъск оповести през септември името на бъдещия „лунен турист" - първия човек, който ще направи обиколка на Луната от края на програмата „Аполо" през 1972 г. Досега само 24-има американци - бели мъже, са го направили, като 12 от тях стъпиха и на лунната повърхност.

„Все още не сме решили какво обучение трябва да премина, но Илон Мъск ми каза, че то не би трябвало да е много трудно", призна наскоро Миадзава.

42-годишният бизнесмен, основател на сайт за мода и колекционер на произведения на съвременното изкуство, увери, че ще намери нужното за тренировките време. „Не работя от сутрин до вечер", поясни той. „Отивам в офиса три-четири пъти седмично и се връщам у дома, след като съм прекарал там 6 часа дневно", споделя той.

Миадзава ще се качи на борда на бъдещата голяма ракета „Фалкон", която „Спейс Екс" разработва в Лос Анджелис. Той ще е придружен от няколко творци, които сам ще избере. „Получих гаранции за сигурност, за да ги поканя", уточни той, макар да не е започнал обсъждания в тази насока.

„С нетърпение очаквам да доближа Луната", довери Маедзава. „Бих искал да видя цялата Земя. Просълзявам се при мисълта, че ще я видя с очите си", признава той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай