Голямо признание за Джордж Клуни, Амал сияе от щастие до него

Голямо признание за Джордж Клуни, Амал сияе от щастие до него | StandartNews.com

Джордж Клуни получи наградата за цялостни постижения на Американския филмов институт на церемония в холивудския театър "Долби", съобщи Контактмюзик, цитиран от Дарик.

57-годишният актьор каза, че е много щастлив от това признание. Наградата му връчи баща му Ник Клуни.

"Ако си актьор, това е едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат. Наистина е забавно. Наистина ми е приятно да съм тук" - каза Джордж Клуни пред "Ентъртейнмънт тунайт".

Съпругата на Джордж Клуни - Амал, го придружаваше на галата. Тя каза, че е "много, много горда" с него.

На церемонията присъстваха много приятели и колеги на Джордж Клуни, като Кейт Бланшет, Дженифър Анистън, Ана Кендрик, Дон Чийдъл, Кортни Кокс, Бил Мъри, Ранди Гербер и Синди Крофорд.

Джордж Клуни може да изглежда млад за награда за цялостно творчество, но това почетно отличие не е първото в кариерата му. През 2015 г. Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд му присъди награда си "Сесил Б. де Мил".

Когато през октомври миналата година беше обявен изборът на Джордж Клуни за почетната награда на Американския филмов институт, Хауърд Стрингър, председател на съвета на попечителите, го нарече "съвременна екранна легенда, творец, който комбинира блясъка на отминало време с яростна страст за въздействие на изкуството извън екрана".

Джордж Клуни е двукратен носител на наградата „Оскар" - като поддържащ актьор за участието си в "Сириана" и като продуцент - за най-добър филм за "Арго".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай