Елена Папаризу за България: Тук се чувствам много обичана

Елена Папаризу за България: Тук се чувствам много обичана | StandartNews.com

Най-успешната гръцка звезда за последните 10 години - Елена Папаризу готви нов концерт в България.

Познатата у нас певица от дует "Антик", която спечели и конкурса "Евровизия" през 2005 г., за втора поредна година е и ментор в "Гласът на Гърция": „Нещото, което ще остани в сърцето ми с много топли чувства е, че участниците наистина силно искаха това, дори когато сезонът приключи, продължих да им помагам доколкото мога."

Музиката е винаги е била част от живота на певицата.

„Не си спомням себе си без музиката, наистина. Знам, че съм започнала да пея на 8 години и това се случи в едно гръцко вечерно училище, защото аз съм родена и израснала в Швеция. Ходех на шведско училище сутрин, а три пъти в седмицата вечер и на гръцко. Винаги имахме тържества за националния ден на Гърция или пък за Коледа. Веднъж един от учителите каза: "Чух някой тук да пее, о това си ти, ела насам, ти ще вземеш солото." Това беше моментът, в който разбрах, че мога наистина да пея. След това създадох доста различни групи – хип-хоп и R&B. Правех и джаз за кратко, а след това реших, че ще бъда поп артист.", разказва Елена.

Певицата пробива с песни на родния си гръцки език и казва, че това е бил много добър ход.

„Когато стартирах с "Антик", имаше един много специален мъж, когото много обичам и с когото и до днес сме добри приятели. Това е Джонас Силимар от "Warner" в Скандинавия. Той обича гръцкия език и гръцката музика. Караше шведски диджеи да продуцират нови групи и така ние с Нико създадохме "Антик". След като се разделихме като група, започнах своята соло кариера и тогава дойде и "Евровизия", споделя гъркинята.

Евровизия ще остане завинаги в сърцето й: „Няколко години след "Евровизия" казвах: „Не, аз съм била там, аз това вече съм го правила..." Но знаеш ли, никога не трябва да казваш никога. Когато усетя, че съм направила прекрасна песен и почувстам, че е моментът, да, разбира се, бих се явила на "Евровизия" отново."

Музиката е помагала и в най-трудните й моменти: „Чувствам се благословена с музиката. Всички минават през загуби в живота си. И по отношение на това, за което питаш – за моя баща. Това ще се случи на всички ни. Първо ние губим бабите и дядовците си, след това родителите си, след това сме ние и след това си отиват и децата ни. Никога не трябва да губиш дете, преди родителите си".

За България певицата си спомня с умиление.

„На първо място си спомням беше 1999 г. или началото на 2000 г., говорим за 18-19 години назад. Дойдохме тук и направихме много концерти във Варна, в Пловдив и много пъти в София. Аз съм много добра приятелка със Слави Трифонов, също така се радвам, че имам възможността да се включа и в "Гласът на България". През последните 18 години нещо се случи. България сякаш ме вика. Обичам да идвам в България. Знам, че българите много обичат гръцката музика. Тук се чувствам много обичана и съм много щастлива да бъда в София отново.", разказва певицата.

„Мисля, че през 2005 г. или 2006 г. , когато бях отново в България, заобичах много храната. Слави ме заведе на една от най-добрите вечери, които съм имала през целия ми живот. Постоянно съм по турнета, с куфарите от самолет на самолет. Много е важно да имаш приятели, където и да отиваш.", добавя още тя.

Биографията й е пълна с интересни срещи, сред тях е и тази с шведската принцеса Виктория и краля на Швеция: „Бях поканена да пея на вечеря за рождения ден на принцесата и беше голяма чест. Кралят ме помоли за прегръдка и ме прегърна. Беше наистина много сладко, много шведско, много простичко."

Въпреки, че кариерата е завладяла живота й, семейството остава на първо място за нея. Елена има вече няколкогодишен брак с инженер: „Сега за мен моето семейство е моят съпруг. Ние обичаме да пътуваме много. Когато намерим време , правим красиви неща, като изключим ходенето на кино, на театър или да готвим заедно вкъщи и да поканим приятели."

На българските си почитатели гъркинята пожела здраве и лично щастие: „На първо място желая на всички здраве. И нека музиката е постоянно в живота ви, за да се чувствате винаги добре. Ще бъда много щастлива, ако дойдете на концерта ми в София."

През лятото Елена ще тръгне на турне в Гърция, а в края на сезона я очаква подготовка за новия сезон на на "Гласът на Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай