Директор в Microsoft с лекция за стартъп компаниите

Директор в Microsoft с лекция за стартъп компаниите | StandartNews.com

Управляващият директор на Microsoft Accelerator в Израел Навот Волк ще изнесе публична лекция в София, в рамките на която ще представи данни за израелските стартъп компании, ИТ индустрията и защо все повече международни корпорации отварят свои стратегически центрове за иновации в страната.

За 2016 г. общия размер на инвестициите в стартъп компании в Израел възлиза на над 4 млрд. щатски долара, като за същата година общата стойност на сливанията и придобиванията на стартъп компании в страната е 4.98 млрд. долара. Навот Волк ще разкаже и кои са факторите за превръщането на Израел в „стартъп нация" и как Microsoft Accelerator подпомага развитието на стартиращите компании.

Лекцията, която е част от официалната програма на DigitalK 2017, ще се проведе на 7 юни (сряда) 2017 г. от 19 ч. в споделеното работно пространство Puzl CowOrKing на бул. „Черни връх" 47.

Microsoft Accelerator е глобална програма, която помага на стартъп компании и предприемачи от цял свят да постигат повече. Microsoft предоставя инструменти, ресурси, връзки, познания и експертиза, които са им необходими по пътя към изграждане на успешен бизнес. Крайната цел на Microsoft Accelerator е да подпомогне стартиращите компании да увеличат размера и мащаба на бизнеса си, както и да ги направи по-конкурентоспособни в сектора, в които оперират. Към момента в световен мащаб оперират общо седем Microsoft Accelerator центъра – в Бангалор, Пекин, Берлин, Лондон, Сиатъл, Шанхай и Тел Авив.

Навот Волк има над 15-годишен опит в софтуерната индустрия, като е ръководил компании в различни стадии от развитието им – от инкубатори до международни корпорации. Той играе активна роля в изграждането на фирмените политики, цели и глобални стратегии на компании, обхващащи широк кръг от пазари, включително корпоративен софтуер, потребителски уеб приложения и мобилни устройства. Той притежава богата експертиза във всички аспекти от жизнения цикъл на софтуерните продукти – от проектирането и изпълнението до предлагането към крайните потребители. Навот Волк има и опит в мотивирането на различни видове екипи като разработчици, продуктови мениджъри и дизайнери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай