Братът на Владо Карамазов прави тортата за сватбата на Меган и Хари

Братът на Владо Карамазов прави тортата за сватбата на Меган и Хари | StandartNews.com

Братът на актьора Владо Карамазов - Иван Александров, който е майстор сладкар, ще изработи втората по значимост торта за кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл. Това съобщи Владо в личния си блог.

Иван е успял да пребори сериозна конкуренция и на него е възложено изработването на един от най-важните сладкиши за бляскавото събитие на 19 май. Александров ще приготви тортата за журналистите, които ще отразяват събитието на 2018 г. в британския кралски двор.

Иван от няколко години работи в Лондон и създава истински сладкарски шедьоври под марката Boutique cookie's cakes. Братът на Владо получи специална покана от Дебора Бонети - директор на международната прес асоциация (FPA) и след като непрекъснато доказва своя талант в сладкарското изкуство. Това е поредният връх, който Иван покорява на Острова в тази сладка, но доста трудна професия.

Сватбата на принц Хари и холивудската актриса Меган Маркъл в Уиндзор е сред топ събитията на годината, a подготовката за нея започна преди няколко месеца. На сватбата са поканени 600 гости, а за вечерния прием - 200 души. Милиарди зрители по цял свят ще гледат на живо церемонията, която ще се излъчва по телевизиите и в интернет.

Най-важната торта ще бъде приготвена от кралския сладкар, а втората по значимост торта е поверена на Иван. Тя ще бъде на пет етажа с много орнаменти от захарни цветя с вкус на бъз и лимон, какъвто ще е вкусът и на кралската торта.

В края на миналата година в прочувствен пост в блога си Владо Карамазов разказа историята на брат си, който е с две години по-голям от него. Двамата са завършили едно и също училище, но актьорът нямал никакво намерение да се занимава с кулинария, докато Иван бил истински виртуоз в кухнята. Преди 5 години Александров имигрира в Англия заедно със семейството си и успява да възроди мечтата си да се занимава със сладкарство, която се наложило да загърби, докато живеел в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай