Адриано Челентано стана на 80!

Адриано Челентано стана на 80! | StandartNews.com

Легендарният италиански музикант, композитор, певец и актьор Адриано Челентано днес навършва 80 години. Той не планира някакви гръмки купони и едва ли ще използва кръглата си годишнина за публични прояви. Неговите фенове ще трябва да се задоволят с посветените на него програми и ретроспекциите на неговото творчество, подготвени от италиански телевизии и радиа.

Всъщност Адриано отдавна е встрани от светлината на прожекторите и не търси публични изяви - последното му участие в телевизионно токшоу беше през 2015 г. През 2012 г. след дълго отсъствие все участие в популярния музикален фестивал в Сан Ремо. След това направи голям солов концерт на сцената в "Арено ди Верона". Дотогава Челентано не се беше появявал на сцената 18 години.

Всъщност през това време той не е мързелувал - активната му работа се изразяваше в редовното пускане на дискове. Последният - "Le migliori" - излезе през 2016 г. Той съдържа стари и непубликувани дотогава композиции заедно с близката му приятелка и колежка Мина (Мина Ана Мацини) и стана платинен.

Миналата година Челентано отбеляза друга кръгла годишнина - 60 години от първото си изпълнение. За първи пред публика той се появява на 18 май 1957 г. в родния си град Милано, където взема участие в първия италиански рокендрол фестивал. Победата му на фестивала с неговата първа група Rock Boys дава на 19-годишния младеж летящ старт.

Любопитен момент от неговия живот е, че след като отбива наборната си военна служа, удостоверението за приключване на "военната му кариера" е подписано лично от тогавашния министър на отбраната, който пост тогава е бил заеман от легендарния италиански политик Джулио Андреоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай