20:40 ч.

13.02.18

1 мин.

0

0

0

10-минутното упражнение, което ще ви помогне да спрете да се тревожите

от редактор |

10-минутното упражнение, което ще ви помогне да спрете да се тревожите

Избягайте от притесненията за миналото и бъдещето и се фокусирате върху настоящия момент само с едно 10-минутно упражнение. Вижте как да спрете да се тревожите:


Само 10 минути медитация всеки ден е ефективна срещу повтарящи се натрапчиви мисли и тревожност, откри ново изследване.


Участниците в изследването, които са медитирали дори за кратки периоди от време, са открили, че е много по-лесно да се фокусират в настоящия момент и заобикалящата ги ситуация, отколкото върху вътрешните си мисли.


Според Менгран Ксу, водещият автор на изследването, медитацията помага на тревожните хора да изместят своето внимание от собствените си тревоги към реалния външен свят. А това им помага за решаването на конкретни задачи.


82-та участници в изследването са практикували медитация или са слушали аудио история.


Тези, които медитирали, решавали по-успешно поставените им задачи след това.


Ксу смята още, че натрапчиви мисли пречат на способността на хората да учат и да изпълняват поставените им задачи.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент