Умен хладилник ни казва рецепти и какво да купим

Умен хладилник ни казва рецепти и какво да купим | StandartNews.com

На изложението за потребителска електроника CES 2017, което се провежда в Лас Вегас, LG Electronics (LG) предстаи своя умен хладилник Smart InstaView Door-in-Door. Той е оборудван с функции, осигурени от гласовия асистент Amazon Alexa, и е базиран на собствената webOS платформа на LG. Хладилникът има 29-инчов сензорен LCD дисплей, който моментално става прозрачен само с две докосвания на екрана. Така потребителите могат да ползват много функции и приложения като например, архив от рецепти от Food Channel, който да ги ръководи докато приготвят ястия.

Интелигентният гласов асистент Alexa Voice Service на Amazon може да търси рецепти, да изпълнява музика, да показва най-известните достъпни поръчки от Amazon.com, да добавя артикули към списъка за пазаруване и др. С над 6000 достъпни умения, Alexa също така може да контролира вашия умен дом, да поръча такси, да настрои таймера в кухнята и да провери времето – всичко без да използвате ръцете си, а само гласа си.

Хладилникът има и други функции. Той позволява на екрана да се добавят стикери и етикети за това дали храната я има в наличност, както и за срока й на годност. Членовете на семейството могат да създават бележки, които да си оставят един на друг и да правят списъци за това какво трябва да се свърши, които да излизат на дисплея. Панорамната 2 мегапиксела широкообективна камера в хладилника заснема снимки на интериора от различни ъгли и ги прехвърля безжично към който и да е смартфон – функция, която трябва да има всеки, на когото му се е случвало да отиде на пазар без списък за пазаруване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай