Телепортираме се до 20 години

Телепортираме се до 20 години | StandartNews.com

В Станфордския университет вече проведоха успешен експеримент за пренос на молекули

Футуристична технология, с която да се осъществява телепортация до 2035 г., разработват руските власти. За целта правителството ще отпусне 10 млрд. рубли, пише престижното руско бизнес издание „Комерсант".

Учените ще се заемат с преместване на материя в пространството, създаването на руски език за програмиране, връзки на основата на инфраструктура за квантови комуникации и нов оператор за безпилотни системи.

Като начало, от 2018 г. до 2025 г., ще бъдат създавани мобилни мрежи от пето поколение, на единна мрежа от центрове за защита от киберзаплахи, проекти за внедряването на руска интелигентна система за управление на градската индустрия, руска операционна система за киберфизични системи и автономен транспорт и "отечествен компилируем език за безопасно и ефективно паралелно програмиране".

Между 2025 г. и 2035 г. Русия вече ще използва неврологичен интерфейс, квантови изчисления, телепортация и "природоподобни" явления за пренос на данни.

Проектът за развитие на приложима технология за телепортиране е част от "Националната технологична инициатива", създадена от Агенцията за стратегически инициативи (АСИ) по препоръка на президента Владимир Путин.
По думите на Александър Галицкий, основател на Almaz Capital Partners, телепортацията вече не звучи като научна фантастика, а като факт.

Пример за това дават учените от Станфордския университет, които наскоро проведоха успешен експеримент за пренос на молекули на близки разстояния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай