Резачки в ретро стил

Резачки в ретро стил | StandartNews.com

Британската компания Bristol показа вчера първия си спортен автомобил от 12 години. Моделът се нарича Bullet (Куршум - в превод от английски). Той е създаден в ретро стил, по подобие на други съвременни автомобили, за които ще стане дума в този кратък обзор.

Bristol Bullet

В началото моделът ще бъде снабден с 4,8-литров атмосферен двигател на BMW с мощност 400 к.с. По-късно се очаква гамата да бъде разширена с хибридна и електрическа версия. Серийният Куршум ще се изстрелва от 0 до 100 км/ч за около 5 секунди. Производството на автомобила е насрочено за първата четвърт на 2017 г.

Morgan EV3

Първата серия триколесни електрически спортни автомобили компания Morgan ще пусне с подкрепата на лондонската верига магазини за луксозни стоки Selfridges, с които са връстници. Двете компании са създадени през 1909 г. Ще бъдат произведени едва 19 автомобила. Всеки от тях ще бъде снабден с електромотор с мощност 62 к.с. и литиеви батерии с капацитет 20 киловатчаса. Колата може да измине на ток около 240 км. Производството е насрочено за края на настоящата година.

Wiesmann GT MF4-CS

Немската марка Wiesmann, която няколко години бе на ръба на фалита, смята да пусне до края на 2016 г. нов спортен автомобил. Поне така обявиха новите инвеститори в компанията - британците Бари и Анита Таталович, пред немските медии. Моделът, който компанията произвеждаше, преди да изпадне във финансови затруднения, бе купето GT MF4-CS. Двигателят бе 4-цилиндров "осмак" с мощност 420 к.с. и автоматична скоростна кутия с два съединителя. Колата ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 сек, а максималната скорост е близо 300 км/ч.

Donkervoort D8 GTO-RS

Един от най-свежите нови проекти на холандската компания Donkervoort е екстремният вариант на модела D8 GTO, показан миналия май. От D8 GTO-RS ще бъдат произведени само 40 бройки на цена от 151 200 евро, като половината от тях бяха запазени по време на премиерата. Колата получи 5-цилиндров двигател на Audi с обем 2,5 литра и мощност над 380 к.с., който работи заедно с механична трансмисия с два съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3 сек.

Jannarelly Design-1

Това е първият модел на компания от ОАЕ, разработен от автомобилния дизайнер Антъни Джанарели заедно с французина Фредерик Жюйо, който има своя фирма за строеж на яхти и е експерт по композитни материали. Спайдърът Design-1 представлява рама от стомана и алуминий, купе от карбон и стъкловлакно, както и атмосферен "шестак" на Nissan с мощност 340 к.с. Цената му започва от 55 000 долара.

Equus Bass 770

Първият модел на американската компания Equus Automotive. За всяка бройка, която се прави ръчно, отиват над 5000 часа труд. Колата е създадена върху алуминиева рама, алуминиево е и купето. Двигателят е 8-цилиндров, 6,2-литров на Chevrolet Corvette с мощност 640 к.с. Разгонът от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 4 сек, а максималната скорост е 320 км/ч. Цената на
Equus Bass 770 е 250 000 долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай