Награденото от Мтел приложение Your Sofia ще бъде представено на Webit 2017

Награденото от Мтел приложение Your Sofia ще бъде представено на Webit 2017 | StandartNews.com

Приложението Your Sofia, разработено с подкрепата на Мтел, ще бъде представено по време на предприемаческия панел на технологичната конференция Webit 2017. През миналата година проектът спечели първия общински 24 часов хакатон „София става супер".

Наградата на хакатона беше осигурена от Мтел и беше в размер на 10 000 лева. Тя даде на екипа Elmo, разработил идеята за приложението, финансовата възможност да реализира проекта си в рамките на последните 10 месеца. Your Sofia е уеб базирана платформа, насочена към чуждестранните посетители на столицата. Тя осигурява полезна туристическа информация на няколко езика, като потребителите научават кои са основните исторически обекти и се ориентират за маршрута и разписанието на градския транспорт. Потребителите също така могат да задават различни маршрути и да виждат колко време ще им отнеме избраната от тях туристическа обиколка.

Проектът на Elmo бе избран сред 63 студентски отбора от СУ „Св. Климент Охридски", ТУ София, Бизнес клуба на УНСС, Софтуерния университет и други висши училища в страната. Илиян Димитров, Боряна Ненова и Кристина Иванова от Нов български университет, Елица Стефанова от SKEMA Business School във Франция и Владислав Дончев от Софийския университет са хората, които разработиха прототипа на спечелилото първа награда приложението Your Sofia в рамките на 24-часовото състезание.

И през тази година Мтел отново ще подкрепи българските иноватори, участващи в #BG10xEU Хакатон, който ще се проведе на 12 и 13 май в „София Тех Парк". Събитието е посветено на
10-годишнината от членството на България в ЕС и е част от „Софийския фестивал на науката", който се организира от Британски съвет, под патронажа на Министерството на образованието и науката, в партньорство със Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай