Huawei пуска очила за виртуална реалност

Huawei пуска очила за виртуална реалност | StandartNews.com

Изненадващо за потребителите, Huawei се включи в играта с виртуалната реалност и представи свои очила. Китайците не следват подхода на Oculus Rift, PlayStation VR или HTC Vive, а този на Samsung и новите Huawei VR са почти досущ като Gear VR. Точно така - за да се използват, очилата на Huawei изискват поставяне на смартфон в тях.

А смартфонът би следвало да бъде някой от новите флагмани - Huawei P9 и Huawei P9 Plus, чийто екран всъщност ще показва на сантиметри от очите ви 360-градусови снимки, видео и игри.

От по-горното идват и две от малкото разлики с Gear VR на Samsung - конекторът за мобилен телефон е новият USB Type-C, а не microUSB 2.0 порт, а резолюцията е Full HD, вместо по-високата Quad HD.

Иначе очилата имат познат дизайн, тъчпад отдясно и бутон назад над него, както и колелце за настройка на фокуса над очите.
При излизането си на пазара Huawei VR ще предлага над 4000 безплатни филма, 40 безплатни игри и над 350 панорамни 360-градусови снимки.

Все още не е ясна цената на Huawei VR, но по всяка вероятно би следвало да е нещо разумно и дори по-малка сума от тази на Gear VR - т.е. около $100. На пазара очилата за виртуална реалност на китайския производител излизат до края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай