Google Chrome с милиард посетители на месец

Google Chrome с милиард посетители на месец | StandartNews.com

На 21 април Google оповести, че е достигнал ключовата граница от 1 000 000 000 месечни потребители на мобилната версия на браузъра Chrome. Благодарение на този един милиард потребители в момента браузърът на интернет търсачката зарежда над 700 милиарда интернет страници всеки месец на мобилни устройства.

Само за последните пет месеца браузърът е добавил нови 200 милиона посетители, което е двоен ръст в сравнение с миналата година.

Освен това вчера от Google обявиха и своето сътрудничество с компанията за информационен мениджмънт Veritas Technologies. Партньорството между двете компании позволява на бизнес организациите да използват публичните облачни услуги на Google за съхранение на данни и възстановяването им след кризи. По този начин Veritas ще предоставя и необходимите видимост и контрол над хибридните облачни среди. "Проучването ни Hybrid Cloud сочи, че 31% от световните компании вече използват облачни услуги за съхранение и възстановяване на корпоративните си данни, като тази цифра ще продължава да расте за в бъдеще", заявява Зорница Сачкова, мениджър "Бизнес развитие и партньорства" във Veritas.

Благодарение на разработената от Veritas технология OpenStorage Technology (OST), NetBackup извършва мониторинг и защитава данните, независимо дали се намират на корпоративните сървъри, или се съхраняват на частни или публични облачни платформи. Друго преимущество на решението е иновативната технология Auto Image Replication (AIR), която осигурява възстановяване на данните след кризи, като ефективно репликира и събира масиви от информация от различни източници на едно място, в защитена облачна среда. Backup Exec 15 е услуга за защита на данни, подходяща за средни по големина компании, която съхранява и възстановява информация от цялата ИТ инфраструктура, без значение дали платформата е виртуална, физическа или облачна.

Решението на Veritas може да бъде използвано както на локалните фирмени сървъри, така и през облачната платформа на Google. Благодарение на иновативните си и ефективни решения, повече от десетилетие Veritas заема лидерска позиция в проучването Gartner Magic Quadrant в категориите "Бекъп софтуер за големи компании и интегрирани устройства" и "Архивиране на информация в големи компании".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай