16:50 ч.

15.02.17

2 мин.

0

2

0

Гледаме онлайн телевизия в ЕС

от Стандарт |

Гледаме онлайн телевизия в ЕС

Съветът на Европейския съюз одобри нови правила, които ще позволят на потребителите, които са платили за ползване на онлайн съдържание в родната си страна, да могат да ползват същите услуги, когато посетят друга държава в ЕС без да плащат допълнителна такса. Така, ако сте платили за да гледане онлайн телевизия в България, ще може да го правите и в другите страни от ЕС.


Новите правила ще увеличат конкуренцията на пазара на онлайн услуги, като така ще се насърчат иновациите в сектора и ще се привлекат още повече потребители. Една от основните цели в стратегията за единен дигитален пазар в Европа, приета от Европейската комисия (ЕК), е именно създаването на функциониращ и устойчив цифров единен пазар на онлайн съдържание и услуги на територията на ЕС, се посочва в съобщението на ЕК.


Новите правила ще важат за всички услуги за онлайн съдържание, които се предоставят срещу заплащане. Пречките пред трансграничната преносимост на услугите се дължат на факта, че правата за предаване на съдържание, защитено с авторски права, като например аудио-визуални произведения, както и правата за спортни събития често са лицензирани на териториална основа. Онлайн доставчици на услуги могат да изберат да обслужват само определени пазари.


Новите правила ще позволят на хората, когато са на ваканция, екскурзия или командировка в чужбина, да получават законно същия достъп до онлайн съдържание, какъвто получават и на мястото, на което живеят по принцип. Това ще започне да се прилага през първото шестмесечие на 2018 г. (9 месеца след публикуване в Официалния вестник на ЕС). Все по-широкото използване на устройства като смартфони и таблети улеснява достъпа до онлайн съдържание, независимо от местоположението на човек.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 19:12 · 23.02.2017
Да,ама нашитe комунисти,като доидaт на власт,тe щe бадат против тази информатсиона глобализатсиа!На тапитe болшeвики им триабват прист,нeинформиран и бeдeн народ,за да го манипулират,а в сащото врeмe да плиачкосват от благинитe!
Потребител · 12:59 · 16.02.2017
много свободно взе да става и си мисля че българите няма да сме в ес тогава, как ли са го замислили от бсп излизането от нато и ес, предстои да видим, както видяхме дойдоха на власт палейки българските гори, с фалшификации и рекет, стига толкова скромност да си покажат истинското лице, не 1че не сме им виждали злобните пияни физиономии
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент