09:55 ч.

09.04.18

1 мин.

0

0

0

Финансират изкуствен скелет за сакати деца

от редактор |

Финансират изкуствен скелет за сакати деца

Руският фонд "ВЕБ Иновации" за високотехнологични решения ще инвестира 70 млн. рубли /991 000 евро/ в разработката на екзоскелет (външен скелет - бел. авт)за деца и подрастващи, който ще бъде конструиран от компанията „ЕкзоАтлет".


„През втората четвърт на 2018 година "ВЕБ Иновации" възнамеряват да предоставят на компанията „ЕкзоАтлет" конвертируем заем в размер на 70 млн. рубли за изпълнението на проект, целящ разработването на екзоскелет за рехабилитация на ниски на ръст хора, включително и деца и юноши, с ограничена подвижност на долните крайници. Ние също така водим преговори и за влагането на капитал в компанията", обяви пред РИА-Новости изпълнителният директор на фонда Кирил Булатов.


„ЕкзоАтлет" от своя страна отбелязаха, че са имали късмета да намерят надежден партньор и в Южна Корея и да привлекат инвестиции за развитие в Европа, Америка и Азия.


"Краткосрочните ни планове включват откриването на компания в Люксембург, стартирането на процеса на сертифициране, търсенето на партньори за клинични проучвания и изучаването на възможностите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по отношение на клиничните и научни изследвания с участието на европейските клиники", добавиха от компанията.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент