24 000 се включиха в кампанията на Теленор „Търсенето на Емо“

24 000 се включиха в кампанията на Теленор „Търсенето на Емо“ | StandartNews.com

Теленор отчете над 24 000 посетители в страницата на онлайн кампанията „Търсенето на Емо", която имаше за цел да повиши вниманието на подрастващите и техните родители по отношение на рисковете от споделяне на лична информация в социалните мрежи. Кампанията беше част от ежегодната съвместна инициатива с Центъра за безопасен интернет, по повод Деня за безопасен интернет.

Само за седем дни, в периода 7-14 февруари 2017 г., над 4000 от посетителите участваха в онлайн куеста, а 1145 от тях се регистрираха за разпределение на наградите, предоставени от Coolpad, сред които смартфон Modena, смартфон Torino S, смартфон Porto S и десет външни батерии Big Boy.

Кампанията „Търсенето на Емо", включваше въпроси, свързани със специално създадения за целите на куеста герой – Емил Добромиров, чийто профил беше съчинен и измислен по информация на често срещано поведение на младежите в социалните мрежи.

Според изследване на МаркетЛинкс, чийто резултати бяха представени в Деня за безопасен интернет, за последните 6 години, средната възраст на децата, които за първи път влизат в интернет, е спаднала от 10 на 7 години. Родителите, от своя страна, рядко налагат конкретни правила за употребата на интернет и дигиталните устройства, и не са запознати с всички потенциални рискове в мрежата. Проучването показва също, че една трета от българските деца са общували онлайн с непознат човек, а около една пета от тези деца са се срещали на живо с хора, с които първо са се запознали в интернет.

Теленор активно подкрепя инициативите за осигуряване на безопасен интернет, сред които Речник на социалните мрежи и Наръчник за видовете онлайн-тормоз. През септември 2016 г., над 260 служители на Теленор се срещнаха с над 10 хиляди български деца в повече от 60 училища и ги запознаха с рисковете в интернет и начините за справяне с тях в рамките на инициативата „Бъди умен, бъди мил". В края на 2014 г., компанията бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай