Светът е в краката им

Адриана Скленарикова, бивша Карембьо

Светът е в краката им | StandartNews.com

Бившата баскетболистка Светлана Панкратова държи рекорда със 132 сантиметра

Ако си мислите, че най-дългите крака в света са на някой супермодел, грешите. В Книгата на рекордите "Гинес" присъдиха тази титла на бившата баскетболистка Светлана Панкратова.

44-годишната дама влезе там със своите 132 сантиметра при ръст от 195. Някога тя е играла за Русия, а сега работи като треньор във Вирджиния, САЩ. Навремето неин приятел й показал в списание рекордьорката, която се славила уж с най-дългите крака. Но Светлана била сигурна, че нейните ги превъзхождат. Затова се свързала с ръководството на Гинес, за да потвърдят. Тя самата споделя, че титлата за нея е дългоочаквана, тъй като в гимназията била често подигравана заради височината си.

"И намирането на подходящи дрехи ми беше много трудно, но все пак днес съм известна именно с ръста и краката си", споделя дамата.

В свободното си време Панкратова пътува до различни части на света не като треньор, а като жената с най-дългите крака.

Адриана Скленарикова ги разходи в София

Адриана Карембьо е рекордьорката сред топмоделите - близо 127 сантиметра. Кралицата на "Уондърбра" ("Wonderbra") и е един от Ангелите на "Виктория Сикрет". Словачката, с рождена фамилия Скленарикова, прекъсва следването по медицина, заради кариерата на модел през 1997-а. Израснала в лишения и бедност, животът й претърпява коренна промяна с навлизането в невероятния свят на модата. На 26 години е наета за модел на световната марка "Уондърбра", а ликът й на билбордовете я прави известна в цяла Европа. През 1998-а тя се омъжва за една от звездите на френския футбол - Кристиан Карембьо. Заради известността и на двамата, бракът им е едно от най-запомнящите се събития тогава, но през март 2011 г. моделът официално обявява развода си с футболиста. Същата година словашката красавица разходи краката си и из София. Тя награди финалистите в турнира по петанка, който Френско-българската търговска камара организира за своите членове. Днес 44-годишната Адриана има собствена линия козметика, предназначена за професионалистите в модната индустрия. Един от най-красивите ангели на "Виктория сикрет" някога, е била муза на фотографи като Патрик Деманшелие, Питър Линдберг, Бетина Реймс, Джил Бенсимон. През 2014-а тя се омъжи за втория си съпруг - арменския бизнесмен Арам Оханян.

20-годишна студентка бие топмоделите

В края на миналата година едно обикновено американско момиче се прочу със своите 125 сантиметра при височина 195. 20-годишната студентка по мода Холи Бърт живее в Ню Йорк и е убедена, че е сред жените с най-дългите крака в Америка, а може би и в света. Когато е била по-малка, Холи е отнасяла доста подигравки от другите деца за височината си и безкрайните си бедра. В 6-ти клас вече е най-високата в класа със своите 1,80. Прякорите, които са й измисляли, са били от порядъка на "жираф" и "дългуч". Сега обаче се гордее: "Дългите ми крака категорично са предимство. Когато хората ме видят на токчета, направо им падат ченетата".

Все пак Холи признава, че среща трудностите, типични за високите хора. Пътуването в самолет или в по-малки коли е неудобно, но иначе тя няма нищо против. С времето е свикнала, а и е отраснала в семейство, в което всички са над 1,80.

Ел Макферсън си съперничи с казахстанка

Ел Макферсън неслучайно е наричана Тялото заради перфектните си форми. Впрочем и стъпалата на австралийския супермодел са необикновени - 42,5 номер. При височина 185 см, 123,5 сантиметра от нея са крака. Със същата дължина се гордее и Нина Пилская. Родената в Казахстан 193-сантиметрова красавица заминава за Русия, където печели титлата за най-дългокрак супермодел на страната.

Маша Шарапова със сантиметър под Надя Ауреман

Надя Ауерман е следващата в класацията. Германският модел и актриса през 90-те години влезе в рекордите на "Гинес" като най-дългокраката жена в света. По-късно обаче беше изместена. При ръст 180 см дължината на краката й е 122. Веднага след нея е Мария Шарапова - бедрата й са само с 1 сантиметър по-къси. Чешкият топ модел Ева Херцигова
модел попада съвсем случайно в модния бизнес. На 16 отива на екскурзия в Прага, където дългите й 112 см крака не остават незабелязани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай