Орлин Павлов надви Преслава

Орлин Павлов надви Преслава | StandartNews.com

Феновете на фолк певицата пускат гневни постове срещу новия Мефистофел

Нов Мефистофел се появи на родната сцена - и помете Преслава. Орлин Павлов доказа, че ненапразно му се носи славата на еднакво отличен актьор и певец. Той влезе в коронния образ на великия Николай Гяуров от "Фауст" и изтръгна възторг дори от вечния претенциозник Фънки. "Нямам думи, мен", бе лаконичен мащабният член на журито след изявата на Орлин, а колегите му повтаряха един след друг: "Страхотен!" Оперни арии, метъл и фолклорни изпълнения бяха част от страхотния полуфинал, който изправи неколкократно на крака публиката на "Като две капки вода" по Нова.

А Орлин най-после имаше шанса да бъде оценен по достойнство за това, което направи през цялото шоу - в предишните вечери, въпреки доброто си представяне, все някой друг го изпреварваше в класацията. "Неузнаваем! Невероятно превъплъщение! Най-трудната задача във формата, с която момчето се справи повече от уникално! Красив, талантлив, професионалист", бяха повечето от коментарите във Фейсбук за изпълнението на чаровника. Затова логично Орлин е от четиримата баш претенденти за финала на 30 май - в компанията на Поли Генова, Герасим Георгиев-Геро и Калин Врачански. Всъщност победата на Павлов за вечерта му донесе оспорваното с Преслава място във финалната четворка.

"Тя има два пъти повече гласове във Фейсбук от Орлин, снимката й събра 6000 харесвания, а после Павлов е с най-голям зрителски вот - абсолютно нагласено е", възмущаваха се зрители във Фейса. Това бе и голямата интрига през цялото време на формата - както и да се представяше певицата, безбройните й чалга фенове гласуваха ударно за нея и хейтваха останалите. Преди вечер тя се превърна в един от космическите гласове - Валя Балканска. Коментарите за нея варираха от "Голяма е! Справи се адски добре!" до "Опропастихте песента".

В понеделник се случи и нещо уникално за родния ефир - холограмен образ, в който Поли Генова беше предварително записана като Марая Кери. Иновативната триизмерна проекция партнираше на живата Поли като Уитни Хюстън за парчето "When you believe". Това предизвика фурор в залата и съдийското трио. "Благодарен съм на Бог, че имаме такава певица в България", не сдържа радостта си Фънки.

Финалистите сами избраха образите си за 30 май, а четиримата участници с по-нисък резултат ще се представят в два дуета. Орлин се спря на големия Емил Димитров, вярвайки, че именно той ще му донесе победа в шоуто следващия понеделник.
Калин Врачански избра песен на Васил Михайлов от незабравимия филм "Капитан Петко войвода", а Поли ще пее "Хелоу" на Адел, която има над милион и половина гледания в социалните мрежи. Геро отново изненада с нетрадиционно решение - изпълнение на великия Юрий Никулин.

"Победител в шоуто трябва да бъде непрофесионален певец или певица. Нали е за имитация. Друг е въпросът, че най-вероятно вече е спазарено - като всичко в нашата мила родна страна!", не секват скептичните отзиви на зрителите. Двама от най-активно коментиращите в страницата на шоуто ще получат двойни покани, за да гледат на живо финала в понеделник. Ще ги заслужат с атрактивни коментари под снимка с любимия им момент от "Капките".

От Норвегия Анна Петерсън си хареса танцуващия Фънки: "Той е не само най-забавен, но и много откровен. Истински рокаджия. Браво, Фънки, само така. Добра забележка направи и на водещите, обяснявайки им, че се казва АрИта Франклин и Майкъл ДжАксън".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай