Операта „Летящият холандец“ ще има премиера в Летния театър на Варна

Операта „Летящият холандец“ ще има премиера в Летния театър на Варна | StandartNews.com

На 12 юли 2018 в рамките на 92-о издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято" в Летния театър в морската столица предстои премиерата на романтичната опера „Летящият холандец" от Рихард Вагнер.

Фестивалът, който е първият в България и един от първите в Европа и света, вече е с поглед към своя вековен юбилей.

В афиша на изключително силната програма тази година, място намира и операта „Летящият холандец", по проект на Балканска оперна мрежа. Спектакълът е поверен на диригента от Виенската Щатсопера Ерих Биндер.

„Макар че продукцията е в партньорство с Националния театър за опера и балет в Белград, съставът в тази постановка е изцяло с артисти от операта във Варна – Линка Стоянова, Гео Чобанов, Мирослав Христов, Людмил Петров, Бойка Василева. Това показва високата класа на нашия оперен театър, в който се изявяват певци, които с лекота се справят с една сериозна партитура, каквато е „Летящият холандец. В състава ни има имена, които са чест за афиша на много европейски театри", споделя пред „Аз Буки" директорът на Държавна опера Варна Даниела Димова.

Режисурата е дело на Ивана Драгутинович (по режисьорска концепция на Деян Миладинович) от „Народно позорище" в Белград – националния театър на Сърбия със 150-годишна история.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай