Луксозни аромати изкушават в "MMZ"

Луксозни аромати изкушават в "MMZ" | StandartNews.com

Парфюми с цени за всеки джоб в магазините в "Надежда" и на "Фритьоф Нансен" 19

Какви са трите общи неща между парфюмите "Гучи", "Нина Ричи", "Шанел", "Версаче", "Диор" и други най-елитни аромати? Първото - че могат да омаят противоположния пол с уханието си за секунди. Второто: че са част от будоара на хора, които умеят да създават мощна харизма с присъствието си. А третото - че техни реплики има на изключително ниски и конкурентни цени в София.

Местата, където можем да ги намерим за по-малки суми от официалните цени, са двата магазина на "ММЗ къмпани" - в столичния квартал "Надежда" на базар "Бели Дунав" и на ул. "Фритьоф Нансен" 19. Там предлагат огромно разнообразие от парфюми за всеки ден, джоб, пол, вкус и стил.

Уханията са наливни, а асортиментът от аромати - над 350! Дистрибуторите лансират висококачествени композиции от Франция, които се бутилират в екологичен, чист район в Централна България. Парфюмната вода е завидните 18%, което прави уханието изключително силно и дълготрайно. В "ММЗ къмпани" могат да се намерят, например, реплики на "Булгари", "Азаро", "Калвин Клейн", "Шанел" и други в различни разфасовки, чиито цени варират от нищожните 2 до 21 лева. Най-евтините, разбира се, са тестерите от 15 милилитра, които обаче могат да убедят клиентите в дълготрайността и силата на парфюмите. При повече от 5 броя тестери доставката се поема от магазина.

Старанието на екипа е да покрие целия спектър от ухания, като се стреми да предлага най-доброто и качествено обслужване, което да отговори и на най-взискателните клиенти, независимо дали са мъже или жени.

Магазините предлагат пълна гама парфюми за всяка възрастова група и гарантират същия аромат на супер известните марки, но с редуцирана цена. И тя не идва от разлика в качеството, а заради опаковките на "ММЗ къмпани", които струват далеч по-малко от оригиналните, допринасящи за солидните суми, на които елитните парфюми обикновено се продават. "Същият аромат, същата трайност, просто в обикновени стъклени флакони", поясняват в двата магазина.

Слоганът на фирмата демократично гласи: "Всеки има право на избор, но най-правилният е в "ММЗ къмпани". И напомнят, че парфюмът е второто ни "аз" и грижата за него е грижа за бъдещето ни.

"Щастието е парфюм, от който не можете да отлеете на другите, без да оставите няколко капки и за себе си", казват още от "ММЗ къмпани". Те допълват, че след избор от каталога, купувачът може да получи и уникален био продукт, който се доставя в рамките на два дни и е със срок на годност от 4 до 6 месеца. А по всяко време на годината има намаления от поне пет процента за различните ухания. Магазините "ММЗ" работят от 10.30 до 19.30 ч. Сайтът с офертите им е parfumi.mall24.bg., където може да се пазарува и онлайн. А групата във Фейсбук е МMZ Perfume & Cosmetics.

Полезни съвети

Как трябва да се парфюмирате, за да се усеща най-дълго ароматът?

Някои навици са традиционно установени, като този с пръскането на парфюма от вътрешната страна на китката и на врата. Смята се, че за да бъде най-дълготраен ефектът от парфюма, той трябва да се поставя там, където тялото има по-висока температура. За такива се смятат местата, където се усеща пулсът. Според експертите обаче това изобщо не е доказано.
"Парфюмирането на китките и врата е просто една традиция, която няма никакъв ефект върху миризмата или интензивността на парфюма.

Няма никакви доказателства в подкрепа на твърдението, че тялото генерира повече топлина там, където се усеща пулсът на човека", обяснява козметик-химикът Пери Романовски. Според него топлината може да засили летливостта на съставките в парфюма, което да доведе до по-бързото изпаряване на молекулите и оттам да се създаде усещането, че парфюмът има по-силна миризма.

Цялата тази погрешна теория се заражда в началото на 20 век, преди да се появят парфюмите с пулверизатор. По това време те били силно концентрирани и се продавали в бутилки с кристални тапи и използването им налагало изтриването на запушалката в китката и след това поставянето на парфюма с китката зад ухото.

В днешно време обаче структурата на парфюмите включва горен, среден и долен аромат, обяснява Романовски. Когато ги помирише, човек усеща първо горната част, обикновено това са ароматите на цитруси или цветя. След няколко минути те изчезват и остават средните - на цветя, плодове и зеленина. Те се запазват няколко часа. Ароматите от долната част - тези на мускус и бор - са най-дълготрайни и се усещат най-продължително време. За да бъде най-ефективна употребата на съвременните парфюми, те трябва да се поставят на външната част на предмишницата, в косата или яката на ризата, съветват разбирачите. Причината е, че маслата попиват в тъканта и така им отнема повече време да се изпарят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай