Джоли мечтаела да е лидер на ООН

Джоли мечтаела да е лидер на ООН | StandartNews.com

Анджелина иска да е новата принцеса Даяна, предложила на Брад да имат отворен брак

Анджелина Джоли мечтаела да е лидер на ООН и заради това поискала развод от Брад Пит. Това твърди неофициалният биограф на семейството Йън Халперин, автор на "Бранджелина, неразказаната история", в специална статия за "Дейли мейл".
Краят на една от най-обичаните звездни двойки става все по-грозен и клеветнически. Шест дни преди горещо обсъжданите събития на борда на частния самолет на Брад Пит и Анджелина Джоли, където се твърди, че пияният актьор обиждал 15-годишния им син Мадокс, имало и друг, много по-важен конфликт между двойката. Анджелина поканила на разговор съпруга си в просторната дневна на имението им в Лос Фелис с панорамна гледка към Холивуд. Там 41-годишната актриса споделила пред отчуждения си мъж новия си план за бъдещето, а именно: тя и шестте им деца да се преместят да живеят в Лондон, където напоследък е съсредоточена и по-голямата част от нейната благотворителна и политическа дейност като специален посланик на ООН за бежанците, докато за Брад се налагало да остане в Лос Анджелис, за да работи върху филмовата си кариера. За външния свят те щели да си останат щастливо омъжена двойка, но всеки от тях, по настояване на Анджелина, щял да бъде свободен да има извънбрачни връзки. Крайната цел била след време Джоли да се кандидатира за лидер на ООН и да получи важния пост.

Когато Пит отговорил, че предложението е абсолютно неприемливо, Джоли изпаднала в страшна ярост. Спорът се превърнал в повод на предна линия да излязат всичките им различния и несъгласия в деликатния им брак. Имало твърдения за изневяра от двете страни, както и упреци по манията на всеки един в работата им. Най-горещият проблем измежду всички бил съдбата на децата, на които и двамата са посветени. Двамата се скарали жестоко. Брад се заключил в стаята си, докато тя удряла по вратата с юмруци и крещяла да излезе. Не за първи път на актьора му се налага да се справя с избухливия, вулканичен, и дори плашещ характер на жена си, както го описва биографът. Този път обаче не успял да сдържи нервите си. Той месеци наред се тревожел от желанието на съпругата си да взима със себе си децата в страни, където се водят бойни действия, например в Ирак. Тя пътувала с най-добрите телохранители, които могат да бъдат купени с пари, но за Брад Пит, разбираемо, това не било достатъчно. Семейните свади стигнали апогея си, когато станало дума за плановете й за пътуване до Сирия.

Джоли искала също да се премести за постоянно в наетия за 15 000 паунда на месец дом в графство Съри, близо до Лондон. Децата щели да ходят на училище във Великобритания. Актрисата имала амбиции да следва стъпките на покойната принцеса Даяна. Лейди Ди се беше посветила да помага и защитава жертвите на противопехотни мини и страдащите от СПИН. Джоли изучила до най-малки подробности живота и кариерата на майката на принцовете Уилям и Хари.

Амбициите й не свършвали дотук. Нейната най-нова довереница и приятелка баронеса Арминка Хелич, член на британската Камара, не просто управлявала нейния имидж и кариера, но й влияела изключително много. Дотолкова, че актрисата искала да върви по нейните стъпки и да получи място в Камарата на лордовете. Джоли дори била готова да се откаже от американското си гражданство, за да го направи. Горещите клюки твърдят, че Анджелина имала тайна амбиция да стане член на кралското семейство. Според източници принц Андрю, който е разведен и свободен, бил в полезрението й.
Така в сърцето на конфликта се оказали не някакви битови несъвършенства в характера на Пит - да побийва децата от време на време, а сериозните политически амбиции на съпругата му и смелостта й да предложи отворен брак, на мъж, който няма как да иска да я подели с други.

След скандалите семейството отпътувало за имението си във Франция, като Брат си мислел, че бурята е отминала. Но вместо това тя тайно се консултирала с адвокатите си, които й казали, че има само един начин да изпълни плана си - ако има пълно попечителство над децата. За да постигне целта си, тя решила да "накаля" съпруга си по възможно най-грозния начин - да го обвини, че бил страшно агресивен към тях. Така се появили и заглавията, че Брад е малтретирал Мадокс на самолета, твърди се още в светските хроники.

Приятелите на Брад твърдят, че той е "смачкан и опустошен" от двойния удар - връчването на документите за развод и твърденията за пиянство, насилие над сина си и афера с Марион Котияр - нещо, което френската актриса отрече. Мистериозният случай на борда се разследва в момента от ФБР, които се занимават с инциденти, станали във въздуха.
"Брад е пацифист. Той винаги е избягвал сблъсъци с Анджелина и е предан баща. Той е този, който си играе с децата, не тя", казва един от най-старите му приятели пред биографа Йън Халперин.

Пит е решен да не следва Анджелина в клеветническата интрига. Той искал да се разберат тихо помежду си, след което да излязат пред света и да обявяват, че тръгват по различни пътища.
"Ето защо Брад се чувства толкова предаден сега. Той не може да повярва, че Джоли се опитва да опетни името и репутацията му, защото винаги е казвал, че никога не би казал лоша дума за майката на децата му, въпреки съветите на адвоката си", разказва още Йън Халперин.

От миналия понеделник, когато раздялата им разтърси света, двамата не са разговаряли. Анджелина дори блокирала телефона на Брад. Тя и децата й се укриват в имение в Малибу, което актрисата наела за 95 000 долара на месец. Домът, който е на брега на Тихия океан, има пет спални, пет бани и голям басейн за малчуганите.
Сега битката между тях няма да е за общото им богатство, надхвърлящо 400 милиона долара, а за попечителството над децата им. Бавачките, които са се занимавали с възпитанието им, разказаха пред "Дейли Мейл", че Брад искал те да растат по някакви правила и дисциплина, докато Анджелина настоявала те да имат пълна свобода. Заради това тя намалила броя на жените, които да се грижат за децата, от шест на две.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай