180 000 лева събраха на благотворителна вечеря в "Есте"

Кремена и Кирил Домусчиеви посрещнаха елитни гости

180 000 лева събраха на благотворителна вечеря в "Есте" | StandartNews.com

Топка с автографи от футболистите на "Лудогорец" беше сред най-атрактивните изкушения за наддаване


Фондациите „Кремена&Кирил Домусчиеви" и „Лудогорец" за поредна година организираха благотворителна инициатива под наслов "Нека превърнем доброто в традиция". В елитния столичен ресторант „Este" се проведе вечеря с търг, благодарение на които бяха събрани 180 000 лева за закупуване на апаратно и инструментално оборудване за отделението по мини инвазивна и лапароскопска хепатобилиарна и панкреасна хирургия в МБАЛ "Пирогов".

Изпълнителният директор на "Пирогов" професор д-р Стоян Миланов благодари на домакините, на всички гости и на фондация „Лудогорец", която дари 100 000 лева. Водещият на търга Димитър Павлов представи дарените предмети за наддаването - бутилка шампанско "Тетанжер" от Wine Box, старинна икона от Атон, предоставена от Нико и Катя Тупареви, велосипед „Reactor" от Балканвело, процедура за естетично-пластична корекция в МБАЛ „Хигия" - доцент д-р Спиридонов, две графики на известния художник Кольо Карамфилов, осигурени от изворна вода "Бачково", топка с автограф на трикратния световен шампион по художествена гимнастика Мария Петрова, дарена от Метрореклама, статуетка "Петел", копие на португалско съкровище от 17 век, предоставена от списание „Икономика", професионална кафемашина от Spetema caffe, колекционерско уиски от „Трансимпорт", Вино Сасикая, 2004 г., магнум бутилка от VAYK wines, рrivate вечеря за 6 човека в ресторант „Este", приготвена от шеф Димитър Дамянов, футболна топка с автографи на футболистите от ПФК „Лудогорец".

Гостите на вечерта опитаха от специалните ястия на шеф Дамянов, приготвени с предоставените безвъзмездно продукти от "Билла България". За доброто настроение сомелиер Йордан Кирилчев подбра специална селекция вина, дарени от българската изба Four Friends.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай