Илюзионистът Икар си свали главата и си сложи корона

Илюзионистът Икар си свали главата и си сложи корона | StandartNews.com

Перник. Трети български илюзионист удиви публиката като свали главата от раменете си. Икар показа уникалния номер по време на спектакъла, с който отбеляза 30 години сценична дейност. Премиерата на шоуто бе на сцената на Общинския младежки дом в Перник. Икар показа спектакъл с качествено нова концепция. Публиката стана свидетел не просто на поредица от удивителни номера, а на цялостно изградена програма, в която се преплитат илюзии, манипулации, фокуси, танц. В този стил работи великият Дейвид Копърфилд.

На сцената, за да потопят публиката в чудния свят на илюзията и танца, излязоха над двадесет артисти. Режисурата е дело на самия Икар. Публиката видя няколко номера, непоказвани никъде досега, разработени от самия Икар. Кулминацията бе на финала, когато пред смаяните очи на зрителите Икар свали главата от раменете си, а неговата асистентка Ради я окичи с корона. Докато в залата, вцепенената публика извика от удивление, илюзионистът невъзмутим намести отново главата на мястото си и обра заслужените овации. До момента подобен номер са изпълнявали само двама български илюзионисти – великият Мистър Сенко и Астор. Начинът, по който Икар го изпълнява, обаче, е съвсем различен от това, което българската публика някога е виждала.

В юбилейния спектакъл на Икар се включиха със специално участие и момичетата от балет Авангард с ръководител Добри Добрев, които буквално влязоха в магията на спектакъла и дори сами разработиха и показаха илюзионен номер. Пред смаяните очи на публиката удивителна прецизност и равновесие на кристал баланс показа Николай Коев. Свеж цвят в спектакъла внесе Ради, която е професионална балерина, достигнала до 11 място в световен турнир по танцово шоу. Този път обаче тя имаше доста по-опасна роля – заключваха я с катинари, завързваха я с тежки вериги, опасваха я с обръчи. Тя обаче винаги успяваше да се измъкне, незнайно как, а в собствения си капан се озоваваше самият Икар.

Специално за спектакъла чак от Италия дойде илюзионистът Алеандро, който овладява изкуството на магията и илюзията от своя учител Икар. В своя град Гуалдо Дадино близо до Перуджа той е създал илюзионен клуб, в който прави представления пред публика. На сцената на клуба се веят италианското и българското знаме, а всеки спектакъл на Алеандро започва с презентация, в която той изказва своята благодарност към своя учител Икар от България за всичко, на което го е научил. В този клуб Алеандро и Икар често правят съвместни спектакли. Сега италианският маг за първи път се представи на българска сцена.

Юбилейният спектакъл на Икар бе показан не случайно за първи път именно на сцената на ОбМД в Перник. Тук под покрива на Младежкия дом преди години Икар е направил първите си стъпки в илюзионното изкуство под ръководството на своя учител Люстам. Той самият сега бе в публиката, за да аплодира своя ученик. От няколко години в Младежкия дом в Перник своя школа има вече и Икар. През нея вече са преминали около 60 деца, някои от които взеха участие и в спектакъла.

„Държах премиерата на шоуто да се състои именно тук, макар че мога да го направя навсякъде по света, където българското илюзионно изкуство е популярно и добре прието.", поясни родният артист.

За юбилея си Икар получи плакет от ръководството на ОбМД. Връчи му го директорът Милчо Спасов.

Юбилейният спектакъл „30 години Икар" ще бъде показан в още няколко града в България, след което и в Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай