Звезди на "Ла Скала" гостуват в София

Звезди на "Ла Скала" гостуват в София | StandartNews.com

Легендарната оперна прима Катя Ричарели и тенорът Франческо Зингарело ще представят блестящия спектакъл „С музика в сърцето" на 14 април в зала номер едно на НДК.

Славата на прочутите гласове на миланската "Ла Скала" отдавна е напуснала пределите на Апенините и се носи по цял свят. Катя Ричарели покорява най-престижните международни сцени, между които са парижката "Гранд опера", лондонския "Ковънт гардън", "Метрополитън" в Ню Йорк. През 1986-а сопраното си партнира с Пласидо Доминго - тя е Дездемона в знаменития филм „Отело". Критиците не спират да сипят суперлативи за Катя: "Ричарели възвърна радостта от пеенето! Гласът й се лее, излъчващ красота и топлина, които сгряват сърцето". Репертоарът й наброява над петдесет роли. Да припомним, че Катя е голямата муза на великия тенор Хосе Карерас. Двамата изживяват грандиозна любов повече от 13 години. Но през 1986-а, на своя 40-и рожден ден, Катя се омъжва за Пипо Баудо - известен телевизионен водещ. Бракът им приключва през лятото на 2004-а с нейната молба за развод.

Музиката и личните приключения на Катя винаги са във фокуса на публиката. На фотосите за концерта у нас тя позира в красноречив сантиментален ракурс с видимо доста по-младия Франческо Зингарело. Няма съмнение, че романтичната им одухотвореност ще завладее душите на тукашните меломани. Ричарели отдавна е свързана с България - не само заради приятелството и партньорството си с най-големите ни световни певци. През 2001-а като директор на театъра в Лече избира премиер-балетистите на Софийската опера Ясен Вълчанов, Диляна Никифорова и Дарина Бедева за участие в специален спектакъл, посветен на Джузепе Верди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай