Започна поредният A to JazZ Festival в Южния парк

Започна поредният A to JazZ Festival в Южния парк | StandartNews.com

За осма поредна година беше открит международният A to JazZ Festival в столичния Южен парк 2. От 2011 до момента тридневният фестивал се превръща в една от емблемите на музикална София. Партньор е Столична община.

"Както всяка година надграждаме нашата програма. Имаме специални гости от САЩ, Литва, Люксембург и още няколко европейски страни. За първи път проведохме и конферентна част, която премина с изключителен успех. Участваха всички български джаз фестивали и оператори. Целта беше да се запознаят. Това беше малка крачка за нас като организатори, но важна. Тук е мястото да благодаря за подкрепата на Столична община, Министерството на културата и фондация „Америка за България", с които осем години развиваме този форум", заяви фестивалният директор Петър Димитров.

Тази година на откриването дебют направи бандата Soleil с певицата Милена Цанова. Групата преплита експериментално звучене през призмата на съвременни и класически стилове музика като инди, джаз и соул рок. Сформирана е в началото на годината от музиканти с различна визия за съвременната музикална сцена. За изминалите седем години фестивалът е гледан от над 100 000, отчитат организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай