10:40 ч.

08.07.18

1 мин.

0

0

0

Започна поредният A to JazZ Festival в Южния парк

от редактор |

Започна поредният A to JazZ Festival в Южния парк

За осма поредна година беше открит международният A to JazZ Festival в столичния Южен парк 2. От 2011 до момента тридневният фестивал се превръща в една от емблемите на музикална София. Партньор е Столична община.


"Както всяка година надграждаме нашата програма. Имаме специални гости от САЩ, Литва, Люксембург и още няколко европейски страни. За първи път проведохме и конферентна част, която премина с изключителен успех. Участваха всички български джаз фестивали и оператори. Целта беше да се запознаят. Това беше малка крачка за нас като организатори, но важна. Тук е мястото да благодаря за подкрепата на Столична община, Министерството на културата и фондация „Америка за България", с които осем години развиваме този форум", заяви фестивалният директор Петър Димитров.


Тази година на откриването дебют направи бандата Soleil с певицата Милена Цанова. Групата преплита експериментално звучене през призмата на съвременни и класически стилове музика като инди, джаз и соул рок. Сформирана е в началото на годината от музиканти с различна визия за съвременната музикална сцена. За изминалите седем години фестивалът е гледан от над 100 000, отчитат организаторите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент