Sugar Blue покори с класата си феновете на блуса в Благоевград

Sugar Blue покори с класата си феновете на блуса в Благоевград | StandartNews.com

Уникални емоции предизвика втората фестивална вечер на третото издание „Благоевград Blues and Jazz" за жители и гости на града. На една сцена се събраха изпълнители от България, Гърция и САЩ, за да вдигнат на крака публиката, дошла в Драматичен театър „Никола Вапцаров". Стотици меломани имаха възможност да чуят световноизвестни джаз и блус изпълнения единствения по рода си фестивал в областния център на Пиринско. Легендарният блусар Sugar Blue бе гноздеят на музикалната вечер и той предизвика фурор с таланта си. Вдигна на крака зрителите още с появата си пред тях. При всичките му изпълнения се чуваха аплодисменти от публиката. Началото на вечерта бе поставено от Вики Алмазиду, която представи уникална компилация от авторски композиции на автентични гръцки и български мелодии, разработени в съвременни джаз пиеси и песни. Ценителите на изкуството чуха и изпълненията на Васко Кръпката и „Big Blues Band". Те представиха утвърдени хитове и нови песни.

Третото издание на фестивала привлече ценители на музиката не само от Благоевград, но и от цяла България. Първата вечер на сцената се качиха Биг Бенд-Благоевград и Весела Морова, Johnny Bota The Bagga & The Bega Blues Band и Durty Purchase.

За първи път фестивалът се проведе през 2015 година. Заради сериозния успех на събитието общинското ръководство бе категорично, че то ще продължи да се провежда ежегодно. Фестивалът е част от голяма стратегия, чиято цел е да превърне Благоевград във фестивален център на Балканите. Целта на кмета Атанас Камбитов и неговия екип е да наложи Благоевград се наложи като лидер в културен аспект. През юни предстои тритото издание на възродения след повече от 20 години фестивал „Francofolies. Благоевград", което е сред най-големите музикални събития на Балканите и привлича меломани от България и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай