18:45 ч.

07.01.18

2 мин.

0

1

0

Софийската филхармония огласява столицата на Европа с празничен концерт

от редактор |

Софийската филхармония огласява столицата на Европа с празничен концерт

На 1 февруари в Центъра за изкуства БОЗАР /BOZAR/ в Брюксел Софийската филхармония ще изнесе празничен концерт по повод Българското председателство на Съвета на на Европейския съюз.


Програмата съчетава някои от най-значимите произведения на българската класическа музика и фолклор с шедьоври от Европейската музикална култура, представени от Националния ни оркестър с диригент Найден Тодоров, хор "Ваня Монева" с диригент Ваня Монева и със специалното участие на сопраното Соня Йончева и пианиста Людмил Ангелов.


Центърът за изкуства БОЗАР е най-престижното пространство за творчески изяви в центъра на Брюксел. Той е създаден след Първата Световна война и е разположен на 33 000 кв. м площ. Концертната му зала е сред най-известните в света. Тя е с 2 200 места и е дом на Белгийския национален симфоничен оркестър.


Билетите за събитието са на цени от 16 до 60 евро и могат да се закупят онлайн на: https://www.bozar.be/en/activities/137890-sofia-philharmonic-orchestra.


Програмата на концерта включва:
Веселин Стоянов
Празнична увертюра


Джузепе Верди
Ария на Луиза из II действие на операта „Луиза Милер"


Джузепе Верди
Ария на Елизабет из V действие на операта „Дон Карлос"


Александър Текелиев
Корени


Две български народни песни
Полегнала е Тудора
Бре, Петрунко


Фредерик Шопен
Концерт за пиано и оркестър no. 2, op. 21


Джузепе Верди
Ария на Леонора из I действие на операта „Трубадур"


Джузепе Верди
Ария на Леонора из IV действие на операта „Силата на съдбата"


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:20 · 14.01.2018
а има ли софиянци в софийската филхармония освен чистачките
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент