07:40 ч.

11.06.18

1 мин.

0

0

0

София видя археологическото наследство на Азербайджан

от Любомир Михайлов |

София видя археологическото наследство на Азербайджан

Изложбата "Археологическото наследство на Азербайджан, която е една от проявита, с които в България се отбелязва 100-годишнината от създаването на Азербайджанската демократическа република, продължава да привлича посетители в Националния археологически музей при БАН.


Интересът към експонатите е голям, тъй като те представят най-нови открития на археологическите разкопки в Азербайджан, направени от 1991 г. насам.


През последните години с държавна подкрепа и в партньорство с много чуждестранни научноизследователски центрове в Азербайджан са проучени интересни археологически обекти, датиращи от различни периоди.


Разположеният в централната част на Южен Кавказ Азербайджан е регион, в който се появяват ранните цивилизации и археологическите култури на човечеството.


Експонатите в изложбата са не само богатството на Азербайджан, но и наследството на цялото човечество.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент