СБП се срещна с руски колеги в Москва

СБП се срещна с руски колеги в Москва | StandartNews.com

Поетична вечер, посветена на празника на светите братя Кирил и Методий, в българското посолство в Москва на 11 май 2017г. даде начало на поредица от срещи на Съюза на българските писатели с техните руски колеги. С приветствено слово посланик Бойко Коцев откри вечерта.

В поетичното четене прозвучаха стихове на Димчо Дебелянов, Христо Ботев и Пейо Яворов в превод на руски език. Участниците представиха своите последни творби и литературни проекти. Мозайка от кратки музикални произведения на възпитаници от Централното музикално училище към Държавната консерватория „П. И. Чайковски" в Москва допълни празничната вечер.

Българската делегация бе ръководена от председателя на СБП Боян Ангелов, и в следния състав: ръководителят на варненската организация на СБП и председател на Славянската академия Елка Няголова, главният редактор на в. "Словото днес" Надя Попова и представители на фондация „Пейо Яворов".

В литературната среща участваха и шеф-редакторът на „Литературная газета" Максим Замшев, председателят на МГО на Съюза на писателите на Русия Владимир Бояринов, президентът на Академията за Руска словесност Юрий Беляев, известният руски поет Андрей Дементиев, представители на Литературно-творческото обединение „Отдушина", литературния институт "М.Горки", академията за поезия, Съюза на приятелите на България и много други.

Беше подписан договор за сътрудничество между ЦМУ към МДК „П. И. Чайковски" и СУ "П. К. Яворов" с изучаване на изобразително изкуство и музика в гр. Чирпан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай