12:30 ч.

14.05.17

2 мин.

0

0

0

СБП се срещна с руски колеги в Москва

от редактор |

СБП се срещна с руски колеги в Москва

Поетична вечер, посветена на празника на светите братя Кирил и Методий, в българското посолство в Москва на 11 май 2017г. даде начало на поредица от срещи на Съюза на българските писатели с техните руски колеги. С приветствено слово посланик Бойко Коцев откри вечерта.


В поетичното четене прозвучаха стихове на Димчо Дебелянов, Христо Ботев и Пейо Яворов в превод на руски език. Участниците представиха своите последни творби и литературни проекти. Мозайка от кратки музикални произведения на възпитаници от Централното музикално училище към Държавната консерватория „П. И. Чайковски" в Москва допълни празничната вечер.


Българската делегация бе ръководена от председателя на СБП Боян Ангелов, и в следния състав: ръководителят на варненската организация на СБП и председател на Славянската академия Елка Няголова, главният редактор на в. "Словото днес" Надя Попова и представители на фондация „Пейо Яворов".


В литературната среща участваха и шеф-редакторът на „Литературная газета" Максим Замшев, председателят на МГО на Съюза на писателите на Русия Владимир Бояринов, президентът на Академията за Руска словесност Юрий Беляев, известният руски поет Андрей Дементиев, представители на Литературно-творческото обединение „Отдушина", литературния институт "М.Горки", академията за поезия, Съюза на приятелите на България и много други.


Беше подписан договор за сътрудничество между ЦМУ към МДК „П. И. Чайковски" и СУ "П. К. Яворов" с изучаване на изобразително изкуство и музика в гр. Чирпан.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент