Разтърсващите признания на Лагерфелд и Версаче ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Разтърсващите признания на Лагерфелд и Версаче ПРОЧЕТЕТЕ ТУК | StandartNews.com

Карл Лагерфелд се обличал за спане през нощта възможно най-елегантно и луксозно - в случай, че умре, да бъде в достойна форма, когато го намерят. Това разказва френският драматург Франсис Вебер, който е близък приятел на световноизвестния дизайнер. Журналистката Пепита Дипон пък разкрива други тайни от интимния свят на Кайзера на модата. "В деня, в който усети, че идва краят, той ще унищожи всички лични документи като писма и друга кореспонденция. Не обича да ровят в неговите неща. Струва ми се, че ще си замине възможно най-дискретно", категорична е Дипон. Тези дни обаче самият Лагерфел реши да говори за себе си във фешън списанието "Numéro". 84-годишният главен художествен директор на "Шанел" обсъжда най-вече за здравето си.

"За момента не страдам твърде много. Анализирах всичко и не намерих нищо. Припомнете ми това след десет години и отново ще поговорим", казва той. И абсолютно не желае национално опело в Мадлената, каквото беше на рок легендата Джони Холидей. "Какъв ужас! Няма да има погребение. Просто умирай! Това е", категоричен е корифеят на стила. И продължава: "Помолих да бъда кремиран и моята пепел да се разпръсне с тази на майка ми и на Шупет, ако котката ми умре преди мен", искрен е той.

Още една икона на световната мода направи потресаващи признания - Донатела Версаче. Въпреки че от години се знаеше за някогашните й проблеми с дрогата, сега вече самата тя споделя за тях. Донатела се пристрастява към кокаина след убийството на брат й Джани през лятото на 1997-а и заради трудностите в семейната фешън империя. Жената, на която често се подиграват заради екстравагантността и несполучливите пластични операции, казва в интервю за Ssense.com: "Аз бях новото лице на Версаче. Но кой ще носи дрехите и аксесоарите на един слаб и нестабилен дизайнер, който губи главата си заради наркотиците и затова се презира? Никой! Така че създадох студената Донатела - далечна, агресивна, страшна".

Адът продължава 18 години. "В редките моменти, когато се озовах сама с моята пристрастеност, разбирах, че съм много, много болна. Някои нощи вече не бях отговорна, срамувах се от собствените си деца. Моята омраза към мен самата ставаше все по-силна и по-силна", признава Донатела. Елтън Джон е човекът, който й помага да се пребори, след като насила я вкарва в център за рехабилитация. Там тя прекарва пет седмици на лечение. "Зависимостта има един и същи ефект за всички. Това, което беше по-лошо от липсващия кокаин, беше шокът от реалността, когато излязох. Заради наркотика не виждах колко лоши са нещата около бизнеса", споделя Донатела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай