Левент Море се завърна на БГ сцената
Милена Атанасова: Модата разказва истории


19:00 ч.

09.10.18

2 мин.

0

1

0

Представиха книгата „Високо небе“ за бившия топлетец ген. Константин Попов

от редактори |

Представиха книгата „Високо небе“ за бившия топлетец ген. Константин Попов

Десетки граждани, военни и общественици присъстваха на представянето на книгата за ген. Константин Попов „Високо небе". В книгата са поместени разкази и интервюта на много хора за ген. Константин Попов. Представянето на произведението се проведе в Централния военен клуб. Автор на изданието е Димитър Ставрев.


От издателството на книгата обърнаха внимание, че изданието се представя в навечерието на празника на ВВС - 16 октомври, както и, че интервюираните в нея определят ген. Константин Попов като ерудиран, начетен и знаещ българин.


Журналистът Десислава Маркова коментира, че й е трудно да говори за ген. Попов. „Ще използвам за ген. Константин Попов думите на Валери Петров, че той е от един особен род на хвърчащите хора. Когато за първи път бях при него през 2013 г. като журналист с намерение да правя филм за 100-годишнината за ВВС, видях един тих, строг делови човек, който изслуша всичките ми претенции за снимане. Отговори кратко и ясно какво ще стане и какво няма да стане. На желанието ми да се кача на изтребител, каза: „Само през трупа ми", коментира Маркова. „От него тогава чух, че авиацията е мечта, каза ми, че това е като да погледнеш нагоре към небето и да кажеш „Аз искам да бъда там" и да се забавляваш с това", допълни още Десислава Маркова. По думите й и като политик той още милее за авиацията.


Директорът на Авиационната библиотека към ВВС Соня Симеонова обясни, че библиотеката е създадена преди 25 години „През тези 25 години се измениха 7-8 командващи ВВС и ген. Попов е този от тях, който най-много е допринесъл за развитието на библиотеката като съвременна, модерно оборудвана, компютъризирана, за което му благодарим", заяви още Симеонова.


След представянето ген. Попов раздаде десетки автографи на читатели и приятели.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:08 · 13.10.2018
разбира се че е ерудиран и интелигентен и става за президент ако президента е задължително да е пилот това се чете и по очите личи и в действията и няма да ви излъже че като е почнал да лети с амолета му е имал само уреди за скорост и посока може би и затова не е президент
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент