Откриха фестивала "Азия отблизо"

Откриха фестивала "Азия отблизо" | StandartNews.com

Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланиците на Индонезия нейно превъзходителство Сри Астари Расджид и посланикът на Палестина Ахмед ал Мадбух откриха първото издание на Фестивала на азиатската култура "Азия отблизо".

Вицепрезидентът Йотова посочи, че разнообразието и уникалността на всяка една страна проличава във фолклора, музиката, танците, занаятите - дух на многообразие и единство. В лицето на президента и в мое лице всички страни ще имат своя съюзник, за да може да има много повече такива фестивали, за да можем да представим, културата на всички онези страни, с които България поддържа добри дипломатически отношения, каза още тя.

Фестивалът ще продължи през целия ден на лятната естрада в Борисовата градина. В церемонията по откриването присъстваха и посланиците на всички страни съорганизатори - Виетнам, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Сирия, Тайланд, Филипините, Южна Корея и Япония.

Над 120 участници и над 30 дейности от екзотичния континент ще бъдат представени днес, сред които типични за азиатската култура танци, музика, изкуство, кухня, природа и традиции.

Фестивалът се прави с подкрепата на Държавния културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Столичната община, Международния дамски клуб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай