Опашка за изложба на Вежди в Люксембург

Опашка за изложба на Вежди в Люксембург | StandartNews.com

Опашка от ценители се подреди пред прочутата Галерия 88 в Люксембург, за да види скулптурите на Вежди Рашидов и живописните платна на Николай Янакиев. За откриването на изложбата дойдоха колекционери, меценати, депутати, банкери, хора на изкуството. Експозицията, която гостува в едно от най-авторитетните европейски арт пространства,

беше подредена от известните галеристки Снежинка и Юлита Попови. Галерия 88, разположена в самия център на Люксембург, е позната не само като забележително място за култура, но и като школа по изобразително изкуство. Първи, които дойдоха да поздравят Вежди Рашидов и Николай Янакиев за най-новите им творби, бяха д-р Марк Догингер – меценат и колекционер, един от най-влиятелните хора в Люксембург, Филип Депортер – шеф на Banque de Luxembourg, д-р Клод Делкур – колекционер, Жозеф Селис – изтъкнат изкуствовед, Силия Ленарс – една от най-известните колекционерки, която притежава и творби на прочути български художници.

Експредседателят на 44-тото Народно събрание Димитър Главчев също бе сред официалните гости на събитието. Тук бяха още Александър Арабаджиев – съдия в Съда на ЕС в Люксембург, Илиана Иванова – член на Европейската Сметна палата, Марияна Кънчева – съдия в Общия съд в Люксембург, проф. Евгени Танчев – генерален адвокат в Съда на ЕС. Интересът към изложбата е много голям, затова тя ще остане в Люксембург до края на май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай