Майка и синове наредиха изложба в Банско

Майка и синове наредиха изложба в Банско | StandartNews.com

Десетки картини представиха на изложба в Банско Нина Джолева и синовете й Цветомир и Лъчезар. Творбите на местните автори радват гостите на Посетителския информационен център. Еспозицията живопис е под насдлов „Joleff Art" и е една 16-те, които ще бъдат представени до края на формата Културни вечери "Традиции и изкуство" в курортния град.

Във фоайето на информационния център могат да се видят и творби, художествена обработка на дърво и дървопластика, дело на Ивайло Биляров. Озаглавена с името „Game plastic", изложбата на Биляров се радва на голям интерес от страна на подрастващите.

Наред с двете изложби, площадът до църквата „Света Троица" се изпълни с туристи по време на демонстрацията „Бродиране на старинни бодове", водена от Мария Кушлева, и „Плетенето на кука игла", демонстрирано от бабите от Клуба на пенсионера в Банско.

Фолклорната група от село Кремен впечатли с изпълненията си гостите на планинското градче, които не се поколебаха да поседнат на пейките и да се заслушат в мелодичните им песни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай