HBO ще направи минисериал за Клинтън и Тръмп

HBO ще направи минисериал за Клинтън и Тръмп | StandartNews.com

Телевизионният канал HBO ще екранизира в минисериал кандидатпрезидентския сблъсък между Доналд Тръмп и Хилари Клинтън, предаде "Ройтерс".

Минисериалът ще е по предстоящата книга на политическите журналисти Марк Халперин и Джон Хайлеман за кампанията.

Разпределението на ролите, заглавието и датата на излизане все още не са известни, но зад проекта седи екипа на награждавания филм Change of Plans ("Смяна в плана"), в който Джулиан Мур изигра републиканския кандидат за вицепрезидент от миналите избори Сара Пейлин. Режисьорът му Джей Роуч ще работи и над този проект, а Том Ханкс ще бъде изпълнителен продуцент.

Тогавашният сблъсък - в който изявите на Пейлин пред медиите се превърнаха във фиаско за републиканците, бледнее в сравнение с кандидатпрезидентската кампания от миналата година, която беше спечелена изненадващо от Тръмп.

Трети проект, посветен на драмите зад кулисите в кампанията на Тръмп, също се обсъжда в Холивуд, предаде Deadline миналия месец. Но съобщението на HBO, част от Time Warner, беше първото, в което телевизионен оператор потвърждава публично плановете си по темата.

Президентът на HBO Films- Лен Амато,съобщи в изявлението си, че проектът "обещава ярко да улови най-уникалното и въздействащо събитие в съвременната американска политика."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай