Dilov.info: Кравата Пенка ще бъде дадена за осиновяване в норвежко семейство

Забранява се на Марица да шуми окървавена след 23 часа

Dilov.info: Кравата Пенка ще бъде дадена за осиновяване в норвежко семейство | StandartNews.com

Ако се вгледаш внимателно в социалните мрежи, прелюбезни читателю, ще забележиш как кравата Пенка ще бъде помилвана, след това дадена за насилствено осиновяване в норвежко семейство, после ще се върне в София, за да протестира срещу строежа на АЕЦ Белене и накрая, весело закичила седемцветно флагче на рогата си, ще се появи на традиционния парад на любовта. На прайда пък ще бъдат демонстрирани съвременни форми на любов, изобретени от учените в БАН и неприети от патриотичните сили в правителството... Междувременно Пенка ще си пусне брада, за да не я разкрият от МВР.

Това общо взето е информационният поток, който истински вълнува хората, а не новите мита върху европейския алуминий в САЩ. Живеем в претъпкан от близости свят, където всяка новина трябва да има не само „човешко лице", но личен профил, за да можем да видим снимките й от абитуриентския бал - успяла ли е да отслабне за плажа и какво мисли за новия филм от сагата „Междузвездни войни". Няма ли някой от тези атрибути, тя не е новина, а фонов шум.

Понякога лицето на новината й играе лоша шега. Какъвто е случаят с изявлението, което приписват на секретаря на МВР Младен Маринов. Впрочем, много отговорен и сериозен мъж, добро ченге, познавам го отдавна! Та твърдят, че за престрелката в Ботевград, бил казал:

"По всека вероятност лицето е агресирало словесно, в резултат на което лицето е ударило лицето по лицето и лицето е извадило незаконно притежавано огнестрелно оръжие и е произвело изстрел по лицето, на което лицето е отвърнало със стрелба по лицето също с незаконно притежавано късоцевно огнестрелно оръжие. В резултат на възникналата престрелка лицето е причинило смъртта на лицето, а лицето е нанесло на лицето тежки огнестрелни рани."

Всъщност това изречение го съчини Александър Пелов май, но то прозвуча толкова достоверно, че всички взеха да го препостват и го лепнаха на бедния главен секретар. Каква е причината? Ами точно в това, че властта говори точно така и от нея се очаква да говори точно така. По тази причина и Бойко Борисов, например, въпреки че вече три петилетки е във властта, продължава да е възприеман по-скоро като коректив на властта, отколкото като самата власт. Просто не говори така.

Ето и Тръмп - докато говореше простичко за стена между САЩ и Мексико, трупаше популярност. Сега се е втренчил в денуклеаризацията на корейския полуостров и трупа подигравки. Най-малкото, което е редно да го запитат, е дали няма намерение да разцепи и атомите на полуострова? Или пък да го остави съвсем без атоми. Това, мисля, че не е по-силите дори и на всемогъщия Тръмп. Навярно някой трябва да му обясни, че междуатомното пространство е неразумно голямо. Например във водородния атом то съставлява 99.9999999999996 %! Престъпно разхищение, срещу което трябва да се вземат мерки! Веднага, след като приключи срещата с корейския му колега Ким Чен-ун. Тя вече е насрочена за 12 юни и светът тръпне в очакване за голямо шоу...

Може би в тази посока трябва да бъде упътен и Валери Симеонов. Патриотите все повече се объркват и май патосът им за смяна на топонимите в Старозагорско позамря. Малко неприятно се получи, защото след имената на местности, хората ще поискат да се махнат и фамилните имена с арабски и турски произход. В Европарламента тъкмо се научиха да произнасят Джамбазки и сега ако трябва да го заменят с Говедокрадлеков... Не знам дали ще го понесат.

Но Валери е избрал умната ниша на непримирима война с шума. Разбира се, тя ще обхване не само Слънчев бряг, но и други най-патриотични неща. Например, нито Марица ще може да шуми след 23.00 часа, нито край Босфора „шум да се вдига"!

Другият хит в мрежата беше премиерът на Холандия, който си разля кафето и сам си го почисти. Подозрителното българско човечество, обитаващо социалните мрежи, веднага го заподозря в евтин пи ар, но ако гледате внимателно видеото, ще видите колко несръчен е господин премиерът, както и беззъба ромка, която му показва как да си удължи дръжката на четката. Ако всичко е нагласено, то Марк Рюте е голям актьор и пак заслужава овации. Да, прелюбезни, цялата политика отдавна е заета основно с това да играе, пее и танцува и все по-малко се занимава с политика. Не е да не му личи на света това. Политиците са все повече шоумени и все по-малко политици. Единствено изключение прави любимата ни фрау Меркел, която в момента мъкне на крехки ГДР-иански плещи не само Германия, Обединена Европа, но и необходимостта да има все пак един нормален световен лидер. Давате ли си сметка, че от Макрон през Тръмп, та до Путин, всички са леко ... хайде да използваме чуждицата, девиантни. Непосилната лекота на световното битие все повече тежи на Ангела и вече й личи. Може би затова и толкова й харесва да е в компанията на широкоплещестия наш премиер. Сигурно тайно се надява на него да прехвърли част от тежестта на света. Ние сме длъжни тук категорично да се възпротивим. Борисов да престане да спасява света, ами да вземе да спаси Варна, че съвсем ще се издавят там. Може да започне, като я спаси от Портних, преди да я е изпортнил съвсем? Иначе при следващия дъжд на животинчетата във Варненския делфинариум ще им се отвори много работа да спасяват жители и гости на морската ни столица...

И да завършим отново с друго интелигентно животно - кравата Пенка. Още миналата седмица предупредихме от страниците на любимия „Стандарт" за потенциала й да стане световна знаменитост. И тя стана! Даже британският "Сън", пишейки за Пенка, обрисува България в една заслужено по-голяма територия. Заради Пенка англичаните са събрали в една държава българи и македонци! Да живее Пенка! Във всеки един смисъл!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай