20:40 ч.

12.06.18

2 мин.

0

0

0

Боил Банов представя бг артисти из Европа

от редактор |

Боил Банов представя бг артисти из Европа

Министърът си говори за култура с македонския премиер Заев и откри концерт на „Йоан Кукузел" във Виена


Министърът на културата Боил Банов се срещна с македонския премиер Зоран Заев и ресорния си колега Асаф Адеми в Скопие. Министър председателят на съседите изтъкна добрите икономически отношения между двете страни и посочи, че с поставянето на специален акцент върху културата, младежта, образованието и спорта се прави още една позитивна стъпка в приятелството между нас. Заев благодари за голямата подкрепа, която оказва България за пълноправното членство на Македония в ЕС и НАТО. В момента се работи по продължаването на спогодбата за сътрудничество в областта на културата. До края на седмицата военният театър е на турне във всички големи градове на Македония с хитовия си спектакъл „Железният светилник" на големия режисьор Асен Шопов по великия роман на Димитър Талев.


Боил Банов снощи трябваше да представи още наши звезди пред публиката на Европа. Прочутият камерен ансамбъл „Йоан Кукузел – Ангелогласният" гостува в катедралата „Свети Стефан" във Виена. За първи път след повече от век в „Свети Стефан" има събитие от друга държава. Хорът печели овации с най-красивите творби на Йоан Кукузел - „Полиелей на българката", „Терирем", „Хвалите господа с небес", както и с класическите „Отче наш", „Господи, помилуй" и „Достойно есть".


Повече от пет десетилетия камерният ансамбъл „Йоан Кукузел – Ангелогласният" е първият, изнесъл на концертния подиум у нас и в чужбина старинните православни песнопения. Негови изълнения са звучали под куполите на „Нотр Дам" в Париж, базиликата „Санта Мария Маджоре" в Рим и много други храмове по целия свят.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент