"АПОЛОНИЯ 2018": Какво предстои в Созопол?

"АПОЛОНИЯ 2018": Какво предстои в Созопол? | StandartNews.com

34-тото издание на празниците на изкуствата "Аполония" е в разгара си. Фестивалът ще продължи до 8 септември в Созопол. На него ще бъдат представени над 70 културни събития. Сред тях са "Книжна Аполония", "Детска Аполония", както и срещите с известни хора на изкуството.

Тази вечер Малък градски театър „Зад канала" представя постановката „Пияните" с режисьор Явор Гърдев. Утре вечер пък ще се играе „Зимата на нашето недоволство" с режисьор Бина Харалампиева. В постановката „Пияните" Герасим Георгиев-Геро играе ролята на банкер.

„Опитваме се да преведем какво иска да каже Господ на всички нас трезвите хора. Участват богата палитра от трупата на театър „Зад канала". Публиката ще може да види едни от най-добрите актьори", разказа в „Здравей, България" Геро.

„За нас е много престижно, че сме в селекцията на „Аполония". Фестивалът е един уникален празник. Всички салони са пълни. Радост е, че има такива празници и съм щастлива, че сме част от тях", каза Бина Харалампиева.

Кулминацията на програмата тази година ще бъде закриването с концерт на ФСБ. Те ще отпразнуват 40 години от създаването на групата на сцената на "Аполония".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай