ПРОТЕСТ! Васил Михайлов отказа Икара

ПРОТЕСТ! Васил Михайлов отказа Икара | StandartNews.com

Васил Михайлов отказа да приеме "Икар" за цялостен принос. "Това е моят малък протест за всичко онова, което се случва и не се случва в театъра", сподели великият актьор в „Нашият ден" по програма „Христо Ботев" на БНР. "27 март е голям празник. Още повече, че на тази дата е роден големият син. С моя опит, с моите успехи, с моите грешки - които сигурно са много, съм извоювал привилегията да отказва приятелства, срещи, роли, награди.

Отдавна не съм член на Съюза на артистите. В моя театър, в който съм вече 50 години, „Българска армия", няма такава организация. Но не само затова отказвам. В последното Велико народно събрание аз, Тодор Колев, Вили Цанков, оперният певец Стоян Попов, режисьорът Реджеб Садък бяхме създали Закон за театъра. Раздадохме го на депутатите, но тогавашният министър на културата Димо Димов и шефът на Съюза на артистите Стефан Илиев не го харесаха - защото игнорираше и министерството, и Съюза. Та затова съм виновен – защото много харесвам промените, но реформи без закони не се правят. А за това трябва да се носи отговорност", мотивира се Васил Михайлов.

Според него, през последните години в творческите съюзи има голяма криза. "Най-големият въпрос е защо младите хора не членуват в САБ и не играят в театрите в провинцията. А се става актьор, когато изиграеш поне 50 роли", категоричен е титанът на сцената и екрана, който неотдавна отказа участие в три родни филма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай