Камен Донев вдигна публиката на крака

Камен Донев вдигна публиката на крака  | StandartNews.com

Мелпомена завладя Разлог. Градът е театър. Да се насладят на едни от най-добрите спектакли пристигат гости от целия Югозапад. Петото издание на Театрални празници „Звездите на театъра" стартира в петък с традиционното преминаване на звездите по червения килим и под арката, за да стигнат до входа на читалището. Културното събитие се организира от общината и „Нона Поп арт", а програмата е дело на Нона Йотова и драматурга на Народен театър „Иван Вазов" - Роза Радичкова.

Откриването бе впечатляващо, защото сцената превзе неповторимият Камен Донев с „Възгледите на един учител за народното творчество". Последваха изпълнения на любими народни песни, представени на театралната сцена с житейската мисъл, че с песни и танци по-лесно се преодоляват несгодите, стреса, умората в ежедневието на обикновения човек. Няколко пъти зрителите ставаха на крака, за да аплодират таланта на Камен Донев. Кошници с цветя изпрати за старта на фестивала министърът на културата Вежди Рашидов.

„Радвам се, че театралните празници са част от календара ни, а общината ни се превръща в лятна културна столица на Югозапада", твърди кметът на Разлог - Красимир Герчев. Постановката на Младежки театър "Николай Бинев" - „Семеен албум", ще зарадва от 20.00 ч. в събота любителите на романтичните емоции, тръпката от видяната красива жена и зараждащата се любов. Автор и режисьор е Малин Кръстев. Актьорите Владимир Пенев, Герасим Георгиев-Геро и Искра Донова ще въведат зрителите в света на очакваната среща и дългоочакваната любов.

На голямата сцена в читалището ще се играят още „Бел Ами" от Ги Дьо Мопасан, поставена на сцена от Юрий Дачев. Актьорите от Малък градски театър „Зад канала" Калин Врачански, Петър Калчев, Луиза Григорова, Герасим Георгиев-Геро, Василена Атанасова и още техни колеги в неделя ще представят как се разпадат нравите на Париж през 19 век.

Публиката ще се наслади на „Госпожица Юлия", с режисьор Йосиф Сърчаджиев, в понеделник. Йоана Буковска-Давидова, Калин Врачански и Мира Върбанова ни пренасят в аристократичен дом в навечерието на Еньовден, когато билките имат магически свойства, а силата им е огромна.
Актьорите на Старозагорския драматичен театър „Гео Милев" ще изиграят „Иванов" по А.П.Чехов на 28 юни. И в тази пиеса централно място заема любовта. Иванов, изигран от Иван Ласкин, е сложна смесица между тъжен, отчаян и егоцентричен човек, а спектакълът разкрива болезнените измерения на любовта.

Режисьорът Владимир Пенев ни представя „Дакота" на 29 юни. Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов и Александра Василева ни правят свидетели как в този живот нищо не е вечно и всяко начало си има и край. Театралният фестивал ще бъде закрит на 30 юни с „Тайната вечеря на дякона Левски" от Стефан Цанев, режисирана от Асен Шопов. Цяло съзвездие от актьори на Театър „Българска армия" ще видят зрителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай