Симеон Сакскобургготски и доня Маргарита вечеряха с международни ВИП-ове

Симеон Сакскобургготски и доня Маргарита вечеряха с международни ВИП-ове | StandartNews.com

Нейно превъзходителство Закия Ел Мидауи, посланик на Мароко у нас, приветства в резиденцията си отбрано международно общество за 62-рия рожден ден на „Трите славни събития" в историята на родината й - празника на завръщането от изгнание на покойния крал Мохамед V, на Възраждането и на Независимостта.

Дамата, която блестеше в национален кафтан от уникално изработена ръчна коприна и очарова всички с изтънченото си и сърдечно гостоприемство, посрещна специалните випове - Симеон Сакскобургготски и съпругата му. Въпреки противоречивите емоции, свързани със собствеността на царските имоти, експремиерът и доня Маргарита се снимаха с всички и разговаряха изключително любезно, макар че се въздържаха от дебат по политическите теми на деня. Христо Куртев, президент на Юнион клуб, умело дирижираше протокола на организираната от него гала вечеря. Той кавалерстваше по традиция на впечатляващо елегантната Мария Конакчиева от Френския културен институт.

Сред високопоставените дипломати бяха посланикът на Суверенния Малтийски орден в България Камило Дзуколи и колегата му от Кувейт Якуб Ал Атиики. Президентът на "Трейс груп" професор д-р Николай Михайлов, Виктор Папазов и Ирен Комитова, Боряна Манолова, адвокатките Цвета Маркова и Биляна Тончева, Габриела Колева - внучка на генерал Пенчев, Валентин Милтенов, Георги Трайков, Мая и Енчо Косеви, барон Гендович и жена му бяха сред елита, изпълнил екзотичните интериори. Дрес кодът беше спазен до последния детайл, като доминираше черният цвят, с който дамите никога не могат да сбъркат, както казва великата Коко Шанел. Господата блестяха в смокинги, а гала вечерята беше гарнирана с легендарни френски шансони.

Главният готвач на Нейно превъзходителство беше приготвил традиционни и супер вкусни блюда - мароканска супа Харира, пиле с маслини и лимон, кралски кускус, сладка пастила, ментов чай, сладки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай