Продадоха за $40 млн. диамант от 910 карата

Продадоха за $40 млн. диамант от 910 карата | StandartNews.com

Един от най-големите диаманти, откривани до момента, бе изтъргуван за 40 млн. долара. 910-каратовият "Легендата на Лесото" бе продаден на търг в Антверпен, обявиха Gem Diamonds. Компанията откри скъпоценния камък, който е с размера на две топки за голф, в своята мина Летсенг в Лесото тази година.

Макар че това е най-голямата сума, която Gem е получавала за диамант, други компании са продавали камъните си за много повече. Lucara Diamond получи рекордните 63 млн. долара за 813-каратов диамант миналата година и 53 млн. долара за диамант от 1109 карата, който намери по същото време и е вторият по големина в историята.

Мината Летсенг е известна с размера и качеството на диамантите, намирани в нея, и държи най-високата средна продажна цена в света. Gem продаде 357-каратов диамант за 19,3 млн. долара през 2015 г., а през 2006 г. откри 603-каратовия „Обещанието на Лесото".

Само от началото на годината компанията е открила шест диаманта от по над 100 карата, с което вероятно ще отбележи най-добрата си година досега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай