Покровителят на Англия бди над престолонаследник № 5

Херцогинята на Кеймбридж показа бебето на поданиците само 7 часа след раждането, ще остане в майчинство до есента

Покровителят на Англия бди над престолонаследник № 5 | StandartNews.com

"Бъкингамският дворец с гордост съобщава за раждането на принц в деня на Свети Георги 2018 година! Бог да пази Кралицата!" Тази новина хвърли целия свят в еуфория и през цялата седмица подробностите около кралското бебе са сред водещите новини във всички мезии. Третото дете на Уилям и Кейт се очакваше да дойде на бял свят на рождения ден на кралица Елизабет II - 21 април. То обаче се появи в деня, когато на Острова се чества Денят на свети Георги - покровител на Англия. Светецът, убил змея, ще бди и над петият наследник на Короната, коментираха щастливите поданици, които още преди дни бяха окупирали лондонската болница "Сейнт Мери". Там, в частното крило "Линдо", където се родиха и другите две кралски деца - Джордж и Шарлот - на 23 април, в 11,01 часа по Гринуич, проплака новият малък принц, тежащ 3,827 кг.

Принц Уилям е присъствал на раждането

- традиция, която започват баба му и дядо му – Кралица Елизабет и принц Филип с четвъртото си дете – принц Едуард, през 1964 г.

Само няколко часа след щастливото събитие той новороденият внук на Елизабет II бе представен на поданиците - Кейт, придружавана от Уилям и двете по-големи деца, се появи на вратата на болницата в ослепителна червена рокля и с бебето в ръце.

Наблюдатели на кралското семейство веднага коментираха прилики между нея и принцеса Даяна, която първа разчупи традицията кралските наследници да се раждат в двореца и избра болница "Сейн Мери". Освен това Лейди Ди също бе с червен тоалет на първите снимки с новородения Хари при изписването от болницата. "Британците отново имат своята нежна принцеса Даяна", отбелязаха медиите.

Вълнения предизвика и друга новина от двореца – Кейт Мидълтън сега ще ползва необичайно дълго майчинство, за разлика от предишните си две бременности. Едва 6 седмици след появата на принц Джордж преди 5 години и 8 седмици след раждането на принцеса Шарлът, майка им се върна към официалните си задължения. Очаква се този път майчинството на херцогинята на Кеймбридж да продължи до есента. А дотогава вероятно в двореца Кенсингтън ще има поне едно пижамено парти, или поне това пожела на Улиям и Кейт Мишел Обама - от свое име и от името на съпруга си.

Раждането на третото дете на херцога и херцогинята на Кеймбридж създаде прецедент в историята на британската монархия.

За първи път момиче - принцеса Шарлот, ще бъде преди брат си

сред претендентите за трона. Това стана възможно след като през 2013 г. беше отменен закон от XVIII век, според който само мъже могат да наследяват британския престол. Така на първите четири места са принц Чарлз, синът му принц Уилям и неговите първи две деца - Джордж и Шарлот. Третото дете на Мидълтън става номер 5, а на шеста позиция остава по-малкият брат на Уилям - Хари. Така намаляват шансовете му да управлява в Бъкингам заедно с бъдещата си съпруга Meгaн Mapĸъл, за която вече получи кралска благословия за брак. Ако Кейт и Уилям имат още деца, те също ще се нареждат преди Хари сред претендентите за трона.

А принц Андрю - третото дете на кралица Елизабет Втора и принц Филип и брат на принц Чарлз и принцеса Ан, изпада от топ шест. Така херцогът на Йорк ще може да сключва брак без да иска разрешението на кралицата, както са длъжни всички преди него в класацията, уточняват от Daily Mail.

* * * * *

ЗАЛОЗИ ЗА ИМЕТО И КРЪСТНИЦИТЕ

Как ще се казва малкият принц? Това е най-често задаваният въпрос в Кралството през последните дни. По традиция името на новото кралско бебе първа ще разбере кралица Елизабет. Тя трябва да чуе избраното име на всеки нов член от семейството.

Както обикновено при такъв голям обществен интерес, предприемчивите букмейкъри се готвят да натрупат солидни пачки от залози. Вчера две имена бяха сочени за фаворити - Александър, който според букмейкърската къща Ladbrokes е с коефициент 5 към 2. На второ място е Артър с коефицент 3 към едно, пише "Дейли мейл".

Шансът на името Джеймс е шест към едно, Луис - осем към едно, а на последно място е Филип с коефицент 12 към 1. Очаква се дворецът Кенсингтън да анонсира какво име и каква титла получава новият наследник на Кейт Мидълтън и Уилям. Друга много обсъждана тема е и кой ще е кръстникът на малкия принц. Като най-вероятен претендент медиите във Великобритания сочат Меган Маркъл, годеницата на принц Хари - тя ще стане част от кралското семейство на 19 май, когато е сватбата й с брата на Уилям. Източник от двореца Кенсингтън споделя: "Кейт Мидълтън и Меган Маркъл са доста сплотени и между тях се оформи здрава връзка, те буквално са като сестри. Няма да е учудващо ако Катрин избере именно нея за кръстница, за да й покаже колко близка я чувства".

Колкото до принц Хари - по протокол не е редно член на семейството да бъде кръстник на дете на свой роднина. Но ако Кейт и Уилям изберат Меган, на практика няма да извършат нещо необичайно, тъй като в момента Меган все още няма сключен брак с Хари и не е част от фамилията.

Всъщност кои са кръстниците на бебето ще узнаем официално ден преди церемонията за неговото кръщене. А това събитие обичайно се случва няколко седмици след раждането на детето. Другите 2 деца на Катрин и Уилям имат по 7 и 5 кръстника. Те са братовчеди на херцога и херцогинята на Кеймбридж.

Ако все пак Кейт и принц Уилям не се спрат на варианта с Меган, другите варианти, за които се говори в медиите на Острова, са сестрите на принцеса Даяна, приятелски двойки от студентските им години или Тиги Петифър, детегледачката на Уилям, към която той е привързан от малък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай