Недолина Павлова рисува лица върху хартия и дрехи

Недолина Павлова  рисува лица върху хартия и дрехи | StandartNews.com

Недолина Павлова за отрицателно време успя да възбуди естетски страсти у търсачите на силни визуални усещания сред родния шоу бизнес. Младата дама, която държи четките и боите от малка, но не кандидатства в Художествената академия, рисува не само върху хартия и пластики, но и върху дрехи. Стилът й е от поп до гръндж, без да му липсва изтънчената графичност, характерна за платната й. Творения на Недолина вече има в гардеробите на Алекс Богданска, Даниел Петканов, Искрен Тончев, Венцислав Чанов, Диона, адреналинките Диди и Лили, Лина Роскин.
„Избрах да бъда по-практична и затова завърших с диплома по бизнес администрация и получих магистърска степен по регионално развитие от УНСС. Да рисувам върху дрехи, беше идея на най-близката ми приятелка - Деана Ангелова. Докато подготвях картини с лица за изложба, Деа предложи: „Направи ги и върху дрехи". Първата ни по-сериозна изява беше в предаването на Александра Богданска", разказва Недолина. Красиво момиче, Памела Иванова, е сред първите, които с огромен кеф се навиват да видят лицето си, пресъздадено от Недолина върху тениска. После Памела иска да подари суитчъри на двама приятели, но вече с техния си лик. Така топ футболистите Леон Бейли и Кайл Бътлър се сдобиват с модели на Art moments. Рисува и върху кожени и дънкови якета – от екшън герои до ангелски криле. Излъчват спортен шик, но отлично се комбинират при дамите с феерични поли в толкова атрактивния контраст и толкова модерния стрийт стил. „Това е онзи баланс, от който трудно се откъсва поглед", твърди Недолина. Тя се възхищава на дрехите в лаконичен дизайн, в които единствен и достатъчен детайл говори много за тях. „Ако някога имам възможността да се занимавам със създаването на мода, бих искала да бъде в този стил", казва младата дама.
Екстравагантността и артистичността на художничката сякаш са закодирани в името й. Тя е кръстена на баба си Недолина Боботанова. От нея е наследила още борбеността на духа, мотивацията и начина, по който се справя с препятствията в ежедневието – без много драма. „Което за човек на изкуството като мен си е цяло постижение. Майка ми също рисува - и то с голямо удоволствие. Когато бях малка, често ходих при нея в детската градина, където работеше тогава – все още си спомням, че беше изрисувала стените. Седях съсредоточена с часове, за да им се радвам. Предполагам, че желанието да творя, съм наследила от нея. За мен рисуването е като белязване – нещо, което винаги носиш със себе си, искаш или не. Благодарна съм
за тази си дарба. Харесва ми това, в което ме е превърнала. Когато седна да рисувам, в главата ми всичко се избистря и изяснява. Това е моето бягство от реалността. Изчезваш в тишината на това, което създаваш. В този момент нищо друго не те вълнува. Пристрастяващо е", разкрива Недолина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай