Български бизнесмени получиха медали от Камила Паркър-Боулс

Български бизнесмени получиха медали от Камила Паркър-Боулс | StandartNews.com

Родните предприемачи Гергана и Пламен Ташкови са получили в Индия специални медали лично от херцогинята на Корнуел Камила Паркър-Боулс. Те са били поздравени като достойните представители на България и на югоизточна Европа в една от най-приказните и невероятни благотворителни кампании - "Тravel to my еlephant", на клуб Quintessentially и фондацията Elephant family, създадена от Марк Шанд - брат на Камила Паркър-Боулс, която пък е нейн съпрезидент заедно с принц Чарлз. Неслучайно кралската снаха е наградила 85-те участници от няколко страни в уникалното състезание. Второто му поредно издание се е случило от 30 октомври до 6 ноември в южноазиатската държава и е обединило хора с различни националности за благородна кауза - да се съберат пари за запазване популацията на местните слонове. Досега сумата е 750 000 лири. Том Пъркър Боулз, синът на Камила, е сред първите, които се посвещават на благородната мисия, след като самият той успява да спаси слон от жестокостта на хората. Сред патроните на събитията са махараджата на Джодпур, принцеса Еужени ъф Йорк, шейх Абдула, Гай Синг Втори, холивудските знаменитости Джеймс Каан и Голди Хоун.

Изключителното преживяване е стартирало от брега на езерото Бал Саманд. Конвой от 85 доброжелатели са поели на 400-километрово пътешествие, преминаващо през Раджастан, Кимсар, Пушкар и стигащо до Джайпур. Те са се придвижвали на индийско тук-тук, Royal еnfield мотоциклети, gujarati chagdas – характерини индийски возила, Mahindra джипове, рикши и автомобили. Ежедневните преходи от 100 до 170 километра са били изпълнени с невероятни гледки, между които и свещеният храм Osian Jain Dharamshala. По пътя групата се е срещала с местните общности, включила се е в игра на крикет, посетила е класни стаи.

Пътешествениците от четири континента са наблюдавали звездопад в пустинята Rajasthan и са обядвали с краля на Khimsar. Търсачите на силни усещания, които са дарили за каузата по 6000 паунда на човек, за да получат достъп до тази невероятна седмица, са споделяли обществото на звезди от Боливуд, моделите Ясмин и Амбър ле Бон, гурме експертът Наташа Корет... Кулминацията е била с превъзходно парти в пустинята Джайпур - с розово шампанско и 101 декорирани слона. Защото хората на свободния дух и на големия бизнес, които са винаги готови да открият нови измерения на позитивната и съзидателната енергия, са наясно, че истинският лукс не е закодиран във финикийските знаци, а във времето за себе си. В онези дни на безгрижие и наслада от съприкосновението със света, които, разбира се, имат сериозна персонална цена. Тъкмо заради всичко това сред съорганизаторите на уникалния проект в Индия е Quintessentially - лидер сред консиерж клубовете в 60 държави. Лайфстайл мениджърите осигуряват достъпа до бляскави събития от глобалния календар – от седмици на модата до екзотики от различни жанрове. Еlite членовете са приемани само след персонална покана и пълна прозрачност на произхода на доходите - така, както това се случва, примерно, когато някой иска да стане жител на култовата "Дакота билдинг" в Ню Йорк или на френския зимен курорт Куршевел. В подобни моменти става ясно, че парите не са всичко, коментират Ташкови.

"Приключението комбинира култура, образование и емоции, които със сигурност промениха живота на всички участници в него. Всеки от нас научи нещо от другия - вън от бизнеса и деловите разговори. Никой от нас не се качи на слон - защото целта беше съвсем друга. Със събраните пари местните създават специални пътеки, по които слоновете напълно естествено и без насилие се оттеглят в своите резервати - за да не попадат във война с хората, навлезли в пространството им, за да не стават жертви на урбанизацията. Защото изразът "слонска памет" не е литература - тези животни помнят всичко, особено лошото", споделя Гергана. И продължава: "Всеки знае, че Индия е невероятна, но само там може да се убеди в това. Заради будизма лицата са усмихнати. В храмовете цари желязна дисциплина и чистота. Респектът, преклонението пред боговете са изумителни. И в най-малкото селце има училище -децата може да са боси или с джапанки, но задължително са с униформи. Държавата отделя грандиозни пари за образование и бизнес. Контрастът между богатите и бедните е толкова неописуем, че наистина не можеш да го осъзнаеш, ако не го видиш с очите си. За нас, като за хора с друг тип култура, много факти от всекидневието на Индия остават непонятни докрай".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай