Архитект и доктор грабнаха наградите на Октоберфест в Alchemist Residence

Архитект и доктор грабнаха наградите на Октоберфест в Alchemist Residence | StandartNews.com

Арх. Димитър Джугаланов погълна еднолитрова халба бира за по-малко от 3 минути и попита дали ще има още по време на състезанието за скоростно надпиване. Надпреварата се проведе снощи в Alchemist Residence на четвъртото издание на Октоберфест, организирано под патронажа на почетния консул на ФРГ в Пловдив д-р Мариана Чолакова. По този начин беше отбелязана 27-годишнина от обединението на Германия.

Втори в състезанието по скоростно пиене на бира беше Рубен Вартанян, началник на протокола във верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал" в Пловдив.

Д-р Кирил Тенев се оказа най-виртуозният майстор по забиване на пирони в дървен пън с обратната страна на чук. С няколко ловки движение представителят на фармацевтична компания събра овациите на присъстващите. В интересното състезание сили мериха българи, германци, македонци, албанци, арменци, гърци и кипърци.

В третата надпревара, където участниците трябваше да издържат най-дълго време с опъната напред ръка и да крепят халба с бира, победителите бяха петима мъже. В него се включиха и дами, но крехката им природа ги принуди бързо да отстъпят.

Всички спечелили състезанието получават сребърна рицарска глава, която могат да вземат от ювелирното ателие към магазина на Von Goldenburg Collection в Пловдив на ул. „Христо Г. Данов" 37.

Радвам се, че за четвърти път откривам Октоберфест в Alchemist Residence и отбелязвам с вас празника на обединението на Германия, заяви д-р Чолакова, която подчерта, че това са част от най-приятните задължения на почетния консул. Тя откри вечерта заедно с домакина д-р Невен Енчев. Той посрещна гостите със съпругата си д-р Ваня Александрова и чаровната си дъщеря Евгения – и тримата облечени с традиционни старинни немски костюми. Радвам се, че повечето хора, които са тук, са били и на предишните фестивали, заяви пловдивският предприемач и покани гостите да се потопят в кулинарните традиции на немската кухня.

От всички ястия най-много почитатели събраха различните видове вурстчета, които отлично пасваха на живата бира „Von Goldenburg", произведена специално за резиденцията. На голям интерес се радваха още свинските крачета с кисело зеле, както и пилешките шницели по виенски. За десерт бяха поднесени нюрнбергски крем с шварцкафе и лека /сладоледена/ торта от Пфалц.

Кога ще е следващата тематична вечер, попитаха на тръгване гостите от Албания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай