Ансамбъл „Берёзка" с три спектакъла през декември

Ансамбъл „Берёзка" с три спектакъла през декември

Ансамбъл „Берёзка" с три спектакъла през декември | StandartNews.com

Националният балет на Русия „Берёзка", превърнал се в една от емблемите на руската култура , през 70 годишната си история получава признанието и подкрепата на всички руски правителства. Ансамбълът, който е в структурата на "дела под патронажа на президента" получи нова сграда в центъра на Москва, това съобщи лично Владимир Путин на среща с екипа на балета. Руският президент засвидетелства уважение и личната си благодарност.

„Берёзка" получава овациите и възхищението на световноизвестни артисти, писатели, художници, държавници, висши духовници и любовта на публиката от 5 континента. По покана на DEGRIS EVENTS, Национален балет на Русия „Берёзка" ще изнесе 3 спектакъла в България - 7 декември Варна, 8 декември Бургас и 9 декември София.


В двучасовите постановки „Берёзка" разказват в танц руска народна приказка. Хореографията / комбинация на класическия балет и руските народни танци / , музиката, актьорското майсторство и костюмите са подчинени на руската култура и душевност .

Ансамбълът пристига в България с 55 танцьори, автентичини руски костюми - ръчна изработка , украсени със скъпоценни камъни. Жените съчетават класическа елегантност и собствен чар. Те са нежни и тихи. Техният свят е спокоен, мирен, хладнокръвен, невъзмутим. Мъжките танци се отличават с енергичност и акробатични движения. Хореографията на женския танц / по мотиви на руската народна песен „Во поле березонька стояла" / с необичайната „плаваща" стъпка се превръща в запазена марка на ансамбъла.

Успехът на ансамбъл „Берёзка" е отразен от чуждестранната преса , още по времето на Студената война като „ Огнена сензация и изкуство , което пробужда – вяра, доброта, човечност" .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай