Василева гост на премиерата на акад. Антон Дончев

Василева гост на премиерата на акад. Антон Дончев  | StandartNews.com

На Световния ден на книгата и авторското право министърът на околната среда и водите Ивелина Василева бе гост на премиерата на новата книга на именития си съгражданин акад. Антон Дончев „Сянката на Александър Велики". Върху екземпляр от последния си шедьовър авторът написа: „На Ивелина – признателен спомен, с надежда".

В Бургас, по-рано през деня министърът на околната среда и водите даде старт на събитието „Стари вестници за нови книги". Инициативата под патронажа на министър Василева е организирана от в. „Черноморски фар" и подкрепена от кметовете на Бургас и Несебър Димитър Николов и Николай Димитров.

„Стремежът и жаждата към знанието, да учим, да четем са много важни. Не по-малко важна е грижата за природата. Похвално е, че двете неща са успешно съчетани на това прекрасно събитие", каза министърът пред погледите на нетърпеливите деца, които дойдоха със стари вестници и получиха срещу тях книжки. Василева обяви, че детето, донесло най-много вторични суровини, ще получи трите тома на новата Червена книга на Република България.

Изпълнителният директор на „Черноморски фар" ЕАД – Димитър Николов връчи на Василева подаръчен плакет „Фаропазител", а министърът поздрави и благодари за инициативата на организаторите от най-старият регионален вестник в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай