Стартира петата "Алея на книгата"

Стартира петата "Алея на книгата" | StandartNews.com

Петото издание на „Алея на книгата" в столицата започва на 12-и септември, като официален старт е в Литературния кът на събитието, с музикалното участие на Джаз формация „София".

Пътуващото книжно изложение традиционно се спира в центъра на града - пешеходния участък на булевард „Витошка", от пресечката с бул. „Патриарх Евтимий" до ул. „Гладстон", и ще продължи до неделя, 17-и септември, работно време от 10:00 до 20:00 ч.

Повече от 50 от водещите български издателства ще представят новите си заглавия в 18 шатри, а както всяка година, сцена на богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца, ще бъде Литературният кът на Алеята, до паметника на Алеко.

Част от гостите в програмата тази година са Боряна Дукова, Бойко Ламбовски, Вангел Имреоров, Васил Стефанов – Слона, Венцислав Василев, Владо Даверов, Георги Тенев, Джеки Стоев и Джони Пенков, Елица Георгиева, Иванка Могилска, Иван Русланов, Иван С. Вълев, Иглика Дионисиева, Йорданка Велева, Милен Русков, Николай Терзийски, Оля Стоянова, Павлина Делчева-Вежинова, Петър Краевски.

Предстоят фен срещи на почитателите на Хари Потър и Пърси Джаксън, костюмиран бал (cosplay) за малките, организиран от Софийския международен литературен фестивал и още множество събития за деца и подрастващи.

Събитията ще се проведат в Литературния кът, шатрите на издателствата и книжен център „Гринуич" (на пресечката с ул. „Солунска"). Тази година организаторът на събитието - Асоциация „Българска книга" си партнира с Българската национална телевизия по кампанията „Прозорец към родината", като всички желаещи могат да дарят книги и учебни помагала, предназначени за деца от българските училища в чужбина, в Литературния кът на Алеята. Пунктът ще бъде активен всеки ден, в работното време на събитието.

Концертът, закриващ кампанията, ще се проведе на 16-и септември (събота), от 18:00 ч. с музикална програма за по-малките и за порасналите читатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай